Cruyff Court moet blijven!

HUMMELO – Dat niet iedereen blij is met het besluit van het Bronckhorster college om het Cruyff Court in Hummelo te verwijderen, liet een groepje enthousiaste kinderen maandagmiddag zien. Ze overhandigden een flinke lijst met handtekeningen aan wethouder Paul Seesink.

Het Cruyff Court veroorzaakt teveel overlast en moet daarom het veld ruimen. De omwonenden juichen, maar de kinderen die hier graag komen spelen, vinden het eeuwig zonde. Daarom zijn broer en zus Luc en Cathy samen met hun vriendjes Julia, Lauri, Puck en Koen een handtekeningenactie gestart. In groepjes zijn ze het hele dorp rondgegaan om handtekeningen te verzamelen. Ze zouden het jammer vinden als het Cruyff Court zou verdwijnen.
Mevrouw Klein Reesink, de moeder van Luc en Cathy, steunt hun actie. “Het is echt hun actie, maar ik sta er volledig achter. Ten eerste is het zonde als de kinderen niet meer op het Court kunnen spelen, maar daarnaast is het ook een verspilling van gemeenschapsgeld. Het kost een hoop geld om het Court te verwijderen, laat staan verplaatsen. Daarnaast is het opnieuw aanleggen van het Court voorlopig nog niet in de begroting opgenomen, omdat er geen geld voor is. Maar over een paar jaar kraait er geen haan meer naar. Als het eenmaal weg is, komt het Cruiff Court niet meer terug.”
Luc, Cathy en vele andere kinderen hopen dat het Court kan blijven. Ze denken dat ze er toch wel blijven spelen. Het zou alleen jammer zijn dat niet iedereen meer mee kan doen, zoals de kinderen met een rolstoel die toch regelmatig komen kijken en door de verharding bij het spel kunnen zijn. Mevrouw Klein Reesink ziet wel een oplossing zoals deze in Drempt is gevonden: “Daar is iemand die voor de gemeente toezicht houdt bij het speeltuintje. Iemand die dat met plezier doet en elke avond even een kijkje neemt. Een perfecte oplossing.”
Donderdag bespreekt de gemeenteraad de situatie en wordt beslist of het Cruyff Court echt gaat verdwijnen. Als zij instemmen met het plan van het college, kan het best zijn dat de speelplaats al in april wordt ontmanteld. In de raadsvergadering van mei wordt dan beslist over verplaatsing.

Op de foto: Een groepje jonge betogers overhandigt wethouder Paul Seesing een lijst met handtekeningen.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.