Literaire avond in Velp met Stephan Enter

VELP – Op de eerste dag van de Boekenweek 2012, woensdag 14 maart, ontvangt literair Velp de schrijver Stephan Enter. Hij is vanaf 20.00 uur te gast in boekhandel Jansen & De Feijter. De thematiek van Grip, zijn laatste roman, sluit goed aan bij het thema van de Boekenweek.

De Boekenweek is 14 t/m 24 maart onder het motto: Vriendschap en andere ongemakken.
Stephan Enter debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden die lovend werd ontvangen en genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs 2000. In april 2004 verscheen zijn eerste roman, Lichtjaren, die eveneens een Librisnominatie in de wacht sleepte. Beide boeken werden ook genomineerd voor de Gerard Walschapprijs. In 2007 verscheen Enters tweede roman Spel. Eind 2011 verscheen Grip, door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de drie beste boeken van 2011.

Walter Jansen van de organiserende boekhandel: “Mijn boekentip voor de komende Boekenweek is zonder twijfel Grip van Stephan Enter. Subtiel en groots. Schitterend geschreven, ingehouden en met volledige beheersing”, aldus de bevlogen boekenhandelaar. “Vriendschap – het thema van de Boekenweek – wordt in deze roman genadeloos ontleed. De vier hoofdpersonen hebben op de Lofoten een klimmersavontuur beleefd dat hen twintig jaar later nog bezighoudt. Het is knap hoe Stephan Enter zijn verhaal opbouwt en een psychologisch spel speelt met zijn hoofdpersonen. Grip past in een traditie van Uitgeverij van Oorschot met schrijvers als Voskuil, Frida Vogels en Bert Weijde.”
De lezing van Stephan Enter op woensdag 14 maart begint om 20.00 uur, de entree bedraagt € 7,50. Reserveren wordt aangeraden – Foto Martje Keetman.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.