Natte Voeten?!

DIEREN – Natte Voeten?!, was het thema van het Spetterfeest afgelopen zaterdag in Theothorne in Dieren, waar ruim honderd kinderen op af kwamen. Het was de laatste van het seizoen, van dit schooljaar. “We hopen natuurlijk volgend jaar weer drie fantastische feesten te geven”, aldus Elma Tameling, één van de organisatoren.

Tijdens ieder Spetterfeest wordt er een verhaal uit de Bijbel verteld. “Deze zaterdag ging het over de voetwassing. Jezus waste de voeten van de discipelen, terwijl dit meestal door knechten wordt gedaan. Eigenlijk zou men de voeten van Jezus moeten wassen, maar toen ging Jezus de voeten van de discipelen wassen. Hij wilde laten zien at het goed is om elkaar te helpen. En dat hebben we de kinderen zaterdag ook in laten zien”, vertelt Tameling. Aan de hand van zeven scènes is het verhaal verteld en tussendoor vonden er activiteiten plaats. “De kinderen gingen onder andere elkaars voeten wassen”, aldus Tameling (foto).
Ook zijn er fotolijstjes versierd waarin kindjes met hun voeten in het water staan en er werd nog een spel gespeeld waarin elkaar helpen centraal stond. “Twee kinderen vouwden hun handen zodat er iemand op kon zitten. Met elkaar moesten ze dan het zelfgemaakte parcours afleggen. Het draaide hier echt om het samenwerken en het elkaar helpen. Al met al was het weer een superleuk feest”, vertelt Tameling. – Foto Han Uenk.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.