Minipolotoernooi van ZV De Spreng weer groot succes

BRUMMEN – Zeker 70 to 80 kinderen in de leeftijd van 6 jaar tot 11 jaar zwommen of hun leven er van af hing. Allemaal gefixeerd op de bal. En waar de bal was, waren ook alle spelertjes. Waterpolo voor de allerkleinsten van De Spreng uit Brummen/Eerbeek, Proteus uit Twello, Aquapoldro uit Apeldoorn en DWV uit Doesburg. Afgelopen zondag was er weer minipolo in zwembad Rhienderoord te Brummen.
Sportief aangevuurd door de vele ouders, die waren meegekomen en voorzien van instructies door hun trainers, zwommen ze voor wat ze waard waren. Het bad van Rhienderoord was verdeeld in drie wedstrijdveldjes. Op één veld was de bodem omhoog gebracht, zodat de kleintjes konden gaan staan, als ze moe waren van het zwemmen. De scheidsrechter, bij de minipolo spelleider genoemd, is zelf ook in het water. Meer om aanwijzingen te geven en de poloërs te helpen dan om te fluiten voor overtredingen. De andere twee velden bevonden zich in het diepe bad. Daar moest dus echt gezwommen worden. De wedstrijdjes duren maar twee keer vijf minuten. Voor sommige kinderen was dat toch te lang en die hingen soms aan de kant om even uit te rusten of steun te zoeken als ze belaagd werden door de tegenstander. Maar zoals het ook bij de Olympische Spelen hoort te zijn: meedoen is belangrijker dan winnen. Er werden ook geen standen bijgehouden en er is ook geen winnaar. Het gaat alleen om het spel. En het enthousiasme was in ieder geval weer groot. Marja Beker van De Spreng was heel tevreden over het verloop van het toermooi. Maar ook over het feit dat ieder jaar voldoende verenigingen inschrijven om een mooi toernooi te kunnen organiseren. Dit jaar heeft zij zelfs verenigingen moeten teleurstellen, omdat er te veel belangstelling was.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.