Eerbeek krijgt smoel als ‘place to be’ in regio

EERBEEK – Met Alice Weltevreden als voorzitter, is een nieuwe ploeg aan de slag gegaan om de Ondernemers Vereniging Eerbeek (OVE) met nieuw elan op de kaart te zetten. Eerbeek moet in de nieuwe doelstelling voor de regio ‘the place to be’ worden.

Het centrumplan biedt zondermeer mooie kansen, maar het nieuwe bestuur wil daar niet alleen op wachten en begint direct met de uitvoering van haar plannen om het dorp weer nieuw leven in te blazen. Voor de Eerbekenaren zelf en voor mensen uit de regio, voor wie het dorp volgens de OVE genoeg te bieden heeft.

Er vond tijdens twee onlangs gehouden vergaderingen een wisseling van de wacht plaats. Met welgemeende dank voor bewezen diensten – René Hendriks werd zelfs met algemene instemming tot erelid benoemd – maakte het grootste deel van het bestuur van de OVE plaats voor een nieuwe ploeg die bestaat uit Alice Weltevreden, Rob van Oort, Casper Heine, Harry Tabor, Laurens Meuleman, Yvonne de Nederlanden en Ineke Gerritsen. Zij presenteerden zich met een ‘koersdocument’ waarin de richting voor de OVE voor de komende periode wordt aangegeven. De doelstellingen zijn helder: Eerbeek ‘smoel’ geven als de ‘place to be’ in de regio. Het winkelgebied moet attractief en concurrerend worden en worden gehouden door grote publieksevenementen te organiseren en het houden van klantenacties. De leden van de OVE willen een voortdurend vriendelijk gebaar maken naar de consumenten en het dorp feestelijk aankleden tijdens de belangrijke december-maand. “Dat zijn heldere doelstellingen waar we in een opzet met werkcommissies uitvoering aan gaan geven”, legt Weltevreden uit. “En we gaan direct aan de slag met de uitvoering. Het kan dan wel economisch gezien crisis zijn, maar dat is alleen maar een extra reden om er tegenaan te gaan. Niet somberen, maar aanpakken!”

Over de wat langere termijn wil de OVE duidelijk invloed bij de uitwerking van de centrumplannen in Eerbeek. “Het is onze taak als OVE om daarbij het ondernemersbelang hoog op de publieke agenda te krijgen. De gemeente en de Brummense politiek hebben al aangegeven dat ze de middenstand als de ruggengraat van de locale economie zien. We moeten er aan meewerken dat aan dat besef ook uitvoering wordt gegeven.”
Het is feitelijk een nieuwe start van de OVE, al heeft een dergelijke formulering het in zich te veronderstellen dat het oude niet goed was. Maar dat mag volgens Alice Weltevreden niet zo worden opgevat. “Het is gewoon goed om af en toe eens een nieuwe, frisse start te maken.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.