Turnsters plaatsen zich voor Finale NK

VELP / RHEDEN – Op zaterdag 3 en en zondag 4 maart hebben de turnsters Tamar Bersee en Eva en Lyn Geurken deelgenomen aan twee belangrijke wedstrijden in Breda. De turnsters die uitkomen voor de Arnhem/Velpse turnvereniging AAC 1899 waren goed op dreef de beide dagen en hadden veel profijt van de wekelijkse 9-12 uur trainen de afgelopen weken
Lyn Geurken heeft op zaterdag 3 maart in Breda deelgenomen aan de voorronden Nederlandskampioenschap turnen voor junioren in de eerste divisie. Lyn wist zich te plaatsen voor de In Breda heeft lyn serieus gemengd in de strijd om de medailles. Het was lange tijd spannend. Lyn turnde een goede brug oefening met twee vluchtelementen een complexe oefening op vloer met salto combinaties en schroeven. Dit leverde veel punten op maar een verder foutloze wedstrijd op alle vier de onderdelen maakte uiteindelijk het verschil. Lyn Geurken trots zijn op een eerste plaats met maar liefst 47.700 wist zij de concurrentie ver voor te blijven en mocht het goud mee naar Velp.
Senior turnster Eva Geurken dit seizoen eindelijk blessure vrij had de vorm goed te pakken in Breda ook zij moest zich middels deze wedstrijd plaatsen voor de halve finale in de tweede divisie. Eva moesy het opnemen tegen 19 concurrenten uit geheel Zuid Nederland. Dit ging haar goed af. Vooral op balk en vloer waren de scores hoog. Met een eind score van 45.200 wist Eva Geurlen een achtste plaats te behalen en was plaatsing voor de halve finale in april een feit.
Als laats was op zondag Tamar Bersee uit Rheden aan de beurt. Tamar komt uit in de tweede divisie jeugd en was net op tijd hersteld van een zware val op balk.Tamar turnde een uitstekende wedstrijd in Breda Ook Tamar moest zich plaatsen voor de halve finale en het opnemen tegen 20 turnsters uit Zuid Nederland. Tamar turnde sterk sprong,vloer en balk. Op normaal haar sterkste toestel brug liet ze echte wat punten liggen. Uiteindelijk een zeer sterk optreden die beloond werd met een vierde plaats in het klassement. Met een punten totaal van 44.833 ruimschoots voor een plek in de halve finale.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.