Recordaantal deelnemers veldtoertocht

EERBEEK – Eerbeek zag zondag zwart van de auto’s. Een deel vanwege het lekkere weer natuurlijk, maar vooral omdat de twaalfde editie van de Veltoertocht van ATB-vereniging Last Gear werd gehouden. 1500 deelnemers wisten Eerbeek weer te vinden. Uit het hele land komen ze naar het Gelderse dorpje voor de uitdagende tocht. “Een recordaantal. Zoveel deelnemers hebben we nog nooit gehad. Het goed weer scheelt je zo 300 mensen”, aldus Roor de Gans, bestuurslid Last Gear.
Ieder jaar wordt er een parcours uitgezet door de bossen in de omgeving van Eerbeek. Volgens één van de deelnemers van de dertig kilometer was het een zwaar parcours. Vooral omdat het bos nog nat was en er daardoor veel blubber was. Ook de vele klimpartijen maakte de route zwaar. Men kon ook nog de 50 of 70 kilometer rijden. Een aantal deelnemers was even geschrokken toen er een ambulance het bos in kwam rijden, maar het bleek achteraf mee te vallen. De mountainbiker had van de val een lichte hersenschudding overgehouden, maar kon na een tijdje het parcours gewoon weer uitrijden.
Ook de bond kwam zondag nog langs om een kwaliteitscontrole uit te voeren. “Er wordt dan gekeken naar de gehele organisatie en we zijn natuurlijk weer met vlag en wimpel geslaagd”, aldus De Gans. – Foto Han Uenk
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.