Halfvasten bijna te groot

ANGERLO – De Halfvastenoptocht in Angerlo mag zich ook dit jaar weer verheugen in meer deelnemers en meer bezoekers. Het dorp is onderhand haast te klein voor de enotme optocht.

Evenals vorig jaar waren de weergoden Angerlo dit maal weer goed gezind, want het was heerlijk weer om de optocht te bekijken. De bonte stoet bekijkende kom je wel tot de conclusie dat de wagens steeds groter, hoger en langer worden. Dat blijkt ook wel een probleempje te zijn, want elke keer stagneerde het geheel omdat de draaien in de bochten moeilijk te krijgen zijn voor die steeds grotere wagens. Maar verder niets dan lof over de ondertussen beroemde Halfvasten Optocht in Angerlo. Het zijn niet alleen de grote door hun omvang al imposante praalwagens die bewonderingt oogsten. Er waren ook dit jaar enkele zeer mooie loopgroepen en ook de creatie Zwart-Wit was subliem. Een mooi uitgevoerd geheel en heel origineel. Wat bij de grote wagens nog wel eens ontbreekt aan originaliteit, vindt men dit bij de kleinere groepen vaak dubbel en dwars terug.

Uitslagen Halfvastenoptocht:
Dweilorkesten:
1 Dokters Swingende Infuustoeters L” voorde 69,5, 2 Dweilorkest Heur-es Loil 68,5, 3 Dweilorkest Over de Rooie Ulft 66,5. Showorkest 1 Drum & Showfanfare DES Doetinchem 69,5.
Categorie 1: Carnavalswagens:1 Cg de Duuvels – Loil ‘’Defluxit Gloria (Vergane Glorie)’’ 276,5, 2 Cg de Snotapen – Loil ‘’Accept-giros’’ 275,5, 3 Cg de Dröllekes – Didam ‘’Aan handen en voeten gebonden’’ 275, 4 Cg de Kachelhöltjes – Didam ‘’Ze nemen geen blad voor de mond’’ 272,5, 5 Cg de Boezemvrienden – Loil ‘’Kwaak moar Raak’’ 261, 6 Cg de Rampestampers – Loil ‘’Wij gokken het erop’’ 257, 7 Cv de Bössels – Braamt ‘’Carnaval elk joar kunst, stunt en vliegwerk’’ 255,5, 8 Cg de Torito’s – Didam ‘’Wij blijven d’r Bij’’ 254, 9 Cg de Vlierefluiters – Nieuw-Dijk ‘’Een koninklijk onthaal voor 11 jaar pracht en praal’’ 253, 10 Cg de Vruutdruuvels – Didam ‘’Kaasie’’ 247,5.
Categorie 2: Loopgroepen > 10 personen (niet gemotoriseerd): 1 Cg de IJsmeesters – Zevenaar ‘’Het loopt als een disco trein!’’ 100, 2 Cg Uut ’t Nix – Didam ‘’Glasvezel in Diem geat deur!!!!’’ 92,5, 3 De Bolle Toetjes – Didam ‘’De Bolle Toetjes zijn als studenten dit jaar, de sigaar. Maar spelen Carnaval weer volop mee, niet waar!’’ 89.
Categorie 2a loopgr > 10 gemotoriseerd: 1 Vida Studio’s – Zevenaar ‘’Dit Roomse feest is nog nooit zo swingend geweest’’ 99,5, 2 GPP-BV – Giesbeek ‘’Na 11 jaar buugen, broajen, geplek en gekwast,halen wij nu alles uit de kast!’’ 94.
Categorie 3: Loopgroepen klein 3-10 pers.: 1 Cg de van Hulstjes – Beuningen ‘’Denk niet wit denk niet zwart, maar in de kleur van je hart’’ 105,5, 2 Cg de Verrassing – Loo ‘’W-ij vieren uitgebreid carnaval’’ 101, 3 Cg de Moeraskikkers – Loil ‘’Wit-Lof’ 97
Categorie 3a: Loopgroepen klein 3-10 pers. Gemotoriseerd: 1 Cv de Keldermuuze – Wehl ‘’Wij gaan een tijdje terug, dat doen we op ons gemak, maar met Carnaval gaan we uit ons dak’’ 86,5.
Categorie 4: Individu/Duo’s: 1 Ine & Kees Visser – Enschede ‘’Wie zet Karnaval op Kop.’’ 99, 2 Cupido – Pannerden ‘’Cupido maakt de toeschouwers voor altijd verliefd op de Halfvastenoptocht’’ 96, 3 Die Twee – Giesbeek ‘’Crisis! Tegenwind!’’ 85.
Categorie 5: (Jeugd) Prinsenwagens: 1 Cv de Deurtraejers – Didam ‘’The Prince of Diedeldam’’ 107, 2 Cg Radicaal/Cv de 11jes – Nieuw Dijk ‘’Prins Tonny den 1ste‘’ 98, 3 Cv Knor en Knalpot – Giesbeek ‘’Prins Berry den 1ste’’ 80
Categorie 6: Carnavalscreaties: 1 Cg Diekse Deurdouwers – Nieuw-Dijk ‘’Wi-j hemme nog un Zee van Tied……’’ 92, 2 Cg Optimaal – Nieuw-Dijk ‘’Als Politie met één bus, wordt carnaval een grote klus’’ 83,5, 3 Cg de Lo(i)ltrappers – Loil ‘’de Nederlandse berg’’ 81,5
GEINPRIJS:Dweilorkest Natte Kletz Giesbeek
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.