Drukte bij Sweder van Voorst

HUMMELO – De leden van Scoutingvereniging Sweder van Voorst in Hummelo hebben het deze maand druk gehad met speciale programma’s. Alle speltakken hebben leuke activiteiten ondernomen.

Zo stond op 22 februari Baden – Powelldag op de agenda. Deze feestdag binnen de internationale scoutingbeweging is de verjaardag van zowel Robert Baden – Powell, de oprichter van de scouting, als zijn vrouw Olave, die beiden veel voor scouting hebben betekend. De Welpen en Scouts hebben dit op een de zaterdag daarvoor gevierd met internationaal ganzenbord. De teams moesten een koffer vol lekkere specialiteiten uit een bepaald land via het ganzenbord naar dat land weten te brengen. Daar aangekomen kon de koffier open en was het smullen geblazen, maar voor het zover was moesten allerlei vragen worden beantwoord en opdrachten uitgevoerd. Aan het eind van de dag kregen alle kinderen een envelop met daarin een waardebon voor een nieuw insigne.
De Stam, de oudste speltak van Sweder van Voorst, heeft een echte McRace gehouden. Zij stelden zich de uitdaging om in één dag zoveel mogelijk vestigingen van McDonalds te bezoeken, waarbij de plaatsen in alfabetische volgorde moeten worden afgewerkt. ’s Ochtends vertrokken de groep uit het clubhuis in Hummelo om op tijd in Almere te zijn, bij de eerste Mac. Na bezoekjes aan adressen in Noord- en Zuid-Holland, Brabant, Utrecht en Gelderland en vele ijsjes, salades en Happy Meals werd de tocht om middernacht afgesloten in Zutphen, het 22e adres. Volgend jaar wordt het race tegen de klok, maar een race tegen andere teams.
De Explorers zetten ieder jaar een weekend op poten voor hun jongere collega’s, de Scouts. De winterhike van het weekend was de grote uitdaging. In twee dagen werd zo’n 25 kilometer afgelegd door de bossen tussen Loenen, Dieren, Laag-Soeren en Brummen. In de blokhut in Dieren is overnacht en nog een spannend spel gespeeld. Toen aan het eind van de tweede dag de hike er opzat, was er een luid applaus voor de Scouts. Sommigen van hen hebben echt hun doorzettingsvermogen moeten tonen, maar ze hebben het wel gehaald!

Iedereen die ook wel eens bij scouting wil komen kijken, is welkom in het clubhuis aan de Torenallee in Hummelo. Jongens en meiden van vijftien jaar of ouder zijn op vrijdagavond vanaf 19.00 uur welkom bij de Explorers of Roverscouts. Wie jonger is, kan op zaterdagmorgen vanaf 09.30 uur terecht bij de Welpen en de Scouts.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.