Eric Jansen op dreef bij DWV

DOESBURG – “Komt dat zien, komt dat zien, een zaterdagavond vol spanning en sensatie”. Dat had het affiche van de wedstrijd De Swol 1894 – DWV 1 van afgelopen zaterdag kunnen zijn. Na de genoten winst van de DWV-mannen 14 dagen geleden op Ocra uit Leeuwarden, togen de Doesburgers naar Zwolle waar ze met “open armen” werden ontvangen door de huidige nummer 2 van de ranglijst. Natuurlijk op de voet gevolgd door een “harde kern” supporters welke naast hun eigen geluid ook een trommel hadden meegenomen naar het AA-Bad. Daar was bijna geen plaats voor want ook de supporters van de thuisploeg ware in groten getale op dit spektakel afgekomen. Nadat iedereen een zitplaats had veroverd op de tribune en de voorzitter van DWV ook uit Arnhem was gearriveerd kon de wedstrijd beginnen. DWV speelde net als tegen EZC en Orca weer gedisciplineerd en kwamen goed uit de startblokken. DWV opende door een doelpunt van Luuk van Ophuizen de score, 0-1. Na de gelijkmaker van de thuisploeg kwam DWV opnieuw op voorsprong door een kanonskogel van Thomas Smeenk. DWV wist helaas de voorsprong niet vast te houden, aan het einde van het 1e part stond er 2-2 op het scorebord. In het 2e part hielden de partijen zich in evenwicht, 3-3 werd door een “rommelgoal” van Luuk en 4-4 werd het door een afstandsschot van Berry te Kamp. De thuisploeg wist echter de marge te vergroten tot 6-4 aan het eind van 2e part. Dit verschil werd in het 3e part door de mannen uit Zwolle in stand gehouden. Jan Eenstroom deed voor DWV hetzelfde door 7-5 en 7-6 aan te tekenen (mooie intikker), maar kon niet voorkomen dat het aan het begin van het 4e part er 8-6 voor thuisploeg op het scorebord stond. De laatste 6 minuten waren zenuwslopend voor het aanwezige publiek, maar de mannen van coach Hans Campschroer hielden hun hoofd koel en lieten zich niet gek maken. De Swol begon kansen te missen en hieruit wist DWV de stand gelijk te trekken. De hardwerkende Coen van Vliet maakte 8-7 en als een “duveltje uit een doosje” prutste Luuk 8-8 in de “Zwolsche netten”. De Swol zette een tandje bij en verkreeg een 5 meter door een fout van Roy Campschroer, 9-8. Ook DWV schakelde naar een hogere versnelling en wist middels een uiterste krachtinspanning de stand in gelijk te trekken door een goal van Thomas ,9-9. In de laatste 40 seconden van de wedstrijd kwamen De Swol weer op voorsprong door een manmeer situatie. De “oudste man” van het veld moest van de prima fluitende arbitrage , tot groot ongenoegen van hem, verplicht gaan rusten. 10-9 op het scorebord met nog 2 seconden op klok. De gedachten van alle DWV-ers gingen terug de wedstrijd in Enschede (EZC), toen het ook in de laatste seconden met “lege handen” kwam te staan. Maar coach Hans toverde een “duivels plan” uit z’n hoge hoed en vroeg direct na de 10-9 score van de thuisploeg een “time-out” aan. Het reglement zegt dat na de time-out de aanvallende ploeg mag beginnen op de helft van de tegenstander. Voordat de mannen uit Zwolle dit door hadden, speelde keeper René Giesbertsen na het fluitsignaal van de scheidsrechter de bal op “aanvoerdert” Eric Jansen welke de bal achter de Zwolsche goalie wist te tikken, 10-10. Eric haalde zijn gram! De mannen uit Zwolle snapte er helemaal niets meer van, werden gek en wilde in 1e instantie protest aan tekenen. De helpdesk van de waterpolobond bracht uitkomst en het protest werd afgewezen. Supporters, spelers van beide partijen waren dik tevreden met het behaalde resultaat. Lovende woorden en complimenten in de kantine van De Swol aan het adres van DWV, volgens De Swol 2e klasse waardig! Die lijkt met een huidige 7e plaats op de ranglijst heel ver weg, maar bij winst volgende week op WSV DRAGOR uit Drachten kunnen de mannen zomaar weer enkele plaatsen stijgen op de ranglijst. Aller belangrijkste conclusie die uit deze wedstrijd kan worden getrokken is dat de mannen van DWV geen enkele tegenstanderhoeven te vrezen, mits ze zo gedisciplineerd en stabiel blijven spelen. Anders zijn ze zelf hun grootste tegenstander. Namens alle supporters bedankt voor dit “feestje” en hopen het volgende week in het zwembad Den Helder nog eens te doen onder toeziend oog van alle sponsoren. Doelpunten: Jan Eenstroom 2x, Luuk van Ophuizen 3x, Thomas Smeenk 2x, Berry te Kamp, Eric Jansen, Coen van Vliet ieder 1x. En natuurlijk een prima keepende René Giesbertsen welke de geschorste Martin Hofstede prima verving. Ruststanden (2-2/6-4/8-6/10-10

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.