Boswandelingen voor mensen met beperking

LOENEN – Boswachter John ter Horst neemt vanaf maart regelmatig blinden en slechtzienden mee het bos in. Dit doet hij al enkele jaren. Sinds vorig jaar zijn er ook tochten voor mensen in een rolstoel en dit jaar voor het eerst ook voor doven en slechthorenden.

Drie jaar geleden begon Ter Horst op het verzoek van het Rode Kruis met het organiseren van wandelingen voor blinden en slechtzienden. In ongeveer twee uur loopt hij met hen over de Loenermark, landgoed Zweluwenburg of in de buurt van kasteeel Waardenburg. De boswachter laat zijn gasten de natuur voelen, ruiken en horen. Onderweg komt de natuur uitgebreid aan bod, maar er is ook aandacht voor de geschiedenis van het terrein of landgoed. Met de rolstroelgroep bezoekt Ter Horst eigenlijk altijd de schaapskudde op de Loenermark, waar de dieren tussen de gasten doorlopen. De mensen kunnen de schapen makkelijk aanraken. Bij de wandelingen voor doven en slechthorenden gaat een tolk mee, zodat de uitleg van Ter Horst kan worden vertaald.
Er zijn van maart tot en met november wandelingen voor mensen met een beperking. Zaterdag 24 maart is de eerste wandeling op de Loenermark. Woensdag 11 april is er een rolstoelwandeling in Leur – Hernen. Blinden en slechtzienden zijn op zaterdag 28 april welkom voor een bloesemgeurwandeling bij Waardenburg. Op 19 mei wordt op Biljoen een wandeling gehouden voor doven en slechthorenden en op 20 juni een geurenwandeling voor blinden en slechtzienden op Zwaluwenburg. De kosten bedragen 12 euro per persoon, reserveren is noodzakelijk. Dit kan tot een week voor de wandeling bij het district Rijn en IJssel van het Rode Kruis, tel. 024-3888009 of rijnenijsselstreek@redcross.nl.

www.mooigelderland.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.