Stichting de Raadskelder kondigt nieuwe exposities aan

DOESBURG – Stichting de Raadskelder in Doesburg is weer klaar voor het nieuwe seizoen. Ook dit jaar verzorgt de stichting een aantal mooie tentoonstellingen in de historische raadskelder onder het stadhuis. De activiteiten zijn er op gericht Doesburgsers en bezoekers aan de stad kennis te laten maken met diverse culturele uitingen van bekende kunstenaars en aanstormend talent.

Dit jaar staan er vijf exposities gepland, waarvan de eerste zondag 18 maart wordt geopend. Tot en met 21 april zijn schilderijen te zien van Floris Wolvetang. Deze tentoonstelling heeft het thema Vreemde Bomen in het Raadhuis. Van 29 april tot en met 27 mei exposeert Linda Roelfzema foto’s met als thema de invasie in Normandië op 6 juni 1944. Ze toont prachtige foto’s met teksten, die het verloop van de invasie toen en de huidige situatie laten zien. De Molukse kunstenaar Jonas Johannis exposeert van 3 juni tot en met 1 juli. Zijn werk valt onder het pointillisme en is geïnspireerd op de Molukken. De expositie valt samen met de herdenking van de komst van een groep Molukkers naar Doesburg, nu alweer vijftig jaar geleden. Het is één van de vieringen van dit historische feit. Van 8 juli tot en met 5 augustus worden hoeden tentoongesteld van ontwerpster Frida Pelgrum, sieraden van Ans Hiestand – Pelgrum en tassen van Lucy Peters. Tijdens Doesburg Binnenste Buiten wordt door de kunstenaars in de Raadskelder getoond hoe de diverse objecten tot stand komen. De periode van 9 september tot en met 7 oktober staat HANSEartWorks centraal. Doesburg neemt als Hanzestad ieder jaar deel aan deze internationale expositie van Hanzesteden. Dit jaar is de expositie van 28 juni tot en met 1 juli in Lüneburg. De kunstwerken van Doesburgse kunstenars, al dan niet in Lüneburg tentoongesteld, vormen een extra expositie.

Iedereen is welkom om de exposities in de Raadskelder te komen bekijken. De toegang is gratis. De tentoonstellingen zijn geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en worden elk officieel geopend. Vrienden van Stichting de Raadskelder ontvangen hiervoor een uitnodiging. Wie ook ‘vriend’ wil worden, kan zich aansluiten bij de stichting door zich aan te melden bij het secretariaat aan de Angerloseweg 32, 6983 BA in Doesburg, tel. 0313-471578. Dit kost 15 euro per jaar.
Wij nodigen dan ook gaarne iedereen uit om in de Raadskelder te komen kijken naar de vele kunstvormen. De toegang tot de exposities is gratis. Tijdens de genoemde exposities is de Raadskelder geopend in het weekend op zaterdag en op zondag van12.00 tot 17.00 uur.
De vrienden van Stichting de Raadskelder ontvangen een uitnodiging voor de officiële opening. Wij hopen ook u dit jaar te kunnen begroeten om van deze cultuuruitingen kunnen genieten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.