Home / Rheden / Dankbord monument Rheden vernield

Dankbord monument Rheden vernield

RHEDEN – Op 16 april 2010 werd in Rheden, op de hoek van de Worth-Rhedenseweg en Steenbakkersweg, een monument onthuld in verband met de onderduiking van Joodse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Als tegenprestatie werden er drie boompjes geplant, door de Joodse gemeenschap. “Dat is hun manier om ons, het 4 en 5 mei comité van de gemeente Rheden, te bedanken voor het plaatsen van het monument”, aldus Ben Teunnissen van het 4 en 5 mei comité. Dat bedankbord is in april vernield. “Waarschijnlijk door hangjongeren”, zegt Teunissen. De daders zijn nog steeds onbekend. “Het is heel vervelend. Helemaal omdat het in 2010 een hele emotionele gebeurtenis was, met bekenden van de families”, aldus Teunissen. Het dankbord wordt zo snel mogelijk hersteld. “We proberen het voor 16 april af te hebben.
Ook de drie geplante boompjes staan er na twee jaar niet al te florissant meer bij. Toentertijd zijn er wilgen geplaatst. “Dat is geen goede keuze geweest. De bomen zijn in de verkeerde tijd geplaatst en de grond is hier niet drassig genoeg. We plaatsen er een boom voor teru, schuin achter het monument. Ik zit zelf te denken aan eentje die bloeit, een sering, of iets dergelijks”. – Foto Lotte Bienias en Ben Teunissen.

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.