Buurtbus gaat eerste rit weer oppakken

BRUMMEN / LEUVENHEIM – Vanaf 2 april rijdt de Buurtbus Brummen Leuvenheim volgens de zomerdienstregeling. Dit betekent dat de eerste bus om 07.26 uur, die deze winter werd geschrapt omdat het ’s ochtends te druk was, weer gaat rijden.

Er is veel onrust en onvrede ontstaan toen deze winter de eerste rit om 07.26 uur uit Leuvenheim werd geschrapt. Er was zoveel belangstelling voor deze rit, dat er een grote bus moest rijden om alle mensen veilig te kunnen vervoeren. De kleine Buurtbus moest te vaak mensen laten staan. Omdat een grote bus te duur werd, is deze drukbezochte rit geschrapt. Ook het bestuur van de BBL is hier niet blij mee en heeft veel overleg gepleegd met busmaatschappij Syntus en de provincie. Er is gezocht naar een acceptabele oplossing, maar deze is tot op heden niet gevonden. Omdat vooral mensen buiten de kern van Brummen hier extreem door zijn getroffen, wordt een mogelijkheid onderzocht om hen dit najaar wel de gelegenheid te geven om van de eerste busdienst gebruik te kunnen maken, maar hier ligt nog geen concreet plan voor klaar.
Vanaf 2 april wordt gereden met de zomerdienstregeling, waarbij de eerste bus om 07.26 uur vertrekt uit Leuvenheim. De ervaring is dat dan een groot aantal scholieren per fiets naar Zutphen reist en geen gebruik maakt van de buurtbus. Het bestuur hoopt dat de scholieren bij slecht weer gebruik maken van de trein, zodat de grote passagiersaantallen voor de Buurtbus achterwege blijven. Mocht dit niet zo zijn, dan zal de eerste busdienst weer moeten worden geschrapt.

Bestuurslid Albert Gemmink is afgetreden en heeft zich niet meer herkiesbaar gesteld. Bart Kablau neemt zijn werk over, met name sponsorwerving en organisatie van evenementen voor leden krijgen zijn aandacht. Penningmeester John Bennink neemt de PR op zich. Ook voorzitter Jan Broekhuizen vond het tijd zijn werk over te dragen. Tot de volgende ledenvergadering wordt zijn taak waargenomen door vice-voorzitter Rein Put.
Daarnaast zijn nieuwe (inval)chauffeurs voor de Buurtbus welkom. Op de reservelijst is weer wat ruimte ontstaan, dus mensen die graag willen rijden, zijn meer dan welkom. Vanwege de huidige samenstelling van de groep leden en chauffeurs, worden met name dames uitgenodigd om te reageren. Dit kan via tel. 0575-561349 (secretariaat) of info@buurtbusbrummenleuvenheim.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.