Van Wensveen nieuwe IVN-voorzitter

De Brummense ex-wethouder Louke van Wensveen heeft het voorzitterschap van de IVN-afdeling Eerbeek en omstreken overgenomen van Hans Giesselbach. De overdracht vond plaats tijdens een goed bezochte Algemene Ledenvergadering die gehouden werd in De Vroolijke Frans in Brummen. Voor de functie van secretaris kon nog geen gegadigde gevonden worden. De lopende zaken werden heet afgelopen jaar behartigd door penningmeester Frans de Graaf. Deze had vorig jaar al aangegeven voor een jaar het secretariaat op zich te willen nemen maar ook niet langer. Hierdoor is er een vacature in het bestuur.

Aan het einde van de vergadering werden vier leden gehuldigd die al 25 jaar lid zijn van het IVN (foto). Burgemeester Niels Joosten sprak de jubilarissen toe. Volgens hem komt het niet vaak voor dat een vereniging, die zelf nog geen 25 jaar bestaat, wel leden heeft die zo lang al lid zijn. Reden daarvan is dat de jubilarissen al lid van het IVN waren, voordat de afdeling Eerbeek en omstreken in 1988 werd opgericht. Van hen waren Jos Punt, Gerard Bosch en Wout Rongen betrokken bij de oprichting. De vierde, Gerard Heuvelink, was eerder lid van de IVN-afdeling Zutphen-Warnsveld.

Voorafgaand aan de vergadering werd de nieuwe lezing over het Leusveld gepresenteerd, gevolgd door een gezamenlijke stamppotmaaltijd. Behalve over de flora en fauna van het gebied werden ook oude beelden getoond van historische gebouwen, zoals b.v. van de bouw van het bekende “kasteeltje”. Veel van deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt en verdwenen. Ook tal van niet-IVN’ers waren afgekomen op deze lezing van het IVN. Het daarop volgende stamppotbuffet viel zeer in de smaak bij de ongeveer 40 deelnemers. Iedereen liet zich de voortreffelijk bereide gerechten goed smaken – foto Rien Geerdes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.