Jaarlijks spektakel muziekvereniging Eendracht in De Bhoele

EERBEEK – Op zaterdagavond 10 maart geeft muziekvereniging Eendracht haar jaarlijkse voorjaarsconcert in sporthal De Bhoele te Eerbeek. Onder leiding van de dirigenten Alfred Willering en Wolbert Baars, zullen het fanfareorkest en het LEGOrkest van Eendracht een avondvullend programma verzorgen, waarin verschillende bekende muziekstukken te horen zullen zijn.

Het fanfareorkest van Eendracht zal onder leiding van Alfred Willering het concert openen met ‘Prelude for an Occasion’, een werk wat speciaal werd gecomponeerd voor de wereldberoemde Black Dyke Band. Daarnaast zal de fanfare ook het nieuwe werk van de Belgische componist Jan van der Roost, “Ostinati’’ ten gehore brengen. Een stevige start van wat een gevarieerde avond belooft te worden.

Voor de pauze zal ook het LEGOrkest van Eendracht optreden. Werken die dit jonge orkest onder leiding van dirigent Wolbert Baars op het programma heeft staan zijn o.a. ‘Hymn of Consolation’, ‘Prima Luce’ en ‘Mamma Mia’, naar de gelijknamige musical. Tot slot speelt het LEGOrkest het muziekstuk ‘Getin Gospel’ van Carmine Pastor. Dit muziekwerk speelt het orkest samen met het Leerlingenorkest van Eendracht. Het Leerlingenorkest bestaat uit 18 muzikanten en is het fundament voor de weg naar de overige orkesten van Eendracht.

Na de pauze sluit het fanfareorkest de avond af met een programma dat bestaat uit leuke, vlotte en pittige (solo)werken. Naast ‘Brasilia’, met solist Anne Wensink op trombone, speelt de fanfare ook ‘Ello Bogz’ met solist Wim Lutke op tenor saxofoon.

Het concert in sporthal De Bhoele, aan de Händelstraat in Eerbeek, begint zaterdagavond om 20.00 uur (zaal open om 19. 30 uur) en de toegang is gratis. Voor achtergronden over een aantal muziekwerken die deze avond gespeeld worden en informatie over de vereniging, kan worden verwezen naar de website: www.eendracht-eerbeek.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.