Nieuwe schilderijententoonstelling in De Linie 4

DOESBURG – Voor de vierde keer op rij biedt het multifunctionele gebouw De Linie 4 in Doesburg ruimte aan een expositie. Het is wederom een tentoonstelling van amateurschilderkunst, ditmaal van oud-Doesburger Iep Banda.

Iep Banda, op 2 oktober 1945 geboren te Doesburg, als zoon van een schoenmaker, en nu woonachtig in Drempt, is een echte hobbyschilder. Als kind was hij al verslaafd aan tekenen en het liefst ging het dan over de natuur. Op latere leeftijd is hij gaan schilderen, eerst met waterverf en later met olieverf en dat is tot op heden zo. Na een bezoek aan het museum van Jopie Huisman werd de animo om te schilderen alleen maar groter.
Het is de eerste keer dat Iep zijn schilderijen ergens exposeert. Hij is dan ook benieuwd naar de belangstelling en reacties. Bij de receptie van De Linie 4 heeft hij een gastenboek neergelegd met daarin een beschrijving van de 15 tentoongestelde werken. Ook is bij elk schilderij een prijs vermeld, want er mag volgens Iep best wel wat van worden verkocht.
De expositie loopt van 20 februari tot 1 mei en is gratis te bezichtigen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.