Home / Woeste Hoeve / Woeste Hoeve herdacht

Woeste Hoeve herdacht

WOESTE HOEVE – Een ongelukkige toevalstreffer zorgde er in 1945 voor dat een actie van het verzet bij Woeste Hoeve volledig de mist in ging. Een hooggeplaatste Duitse militair raakte hierbij gewond, drie van zijn kompanen kwamen om. Als represaille zijn enkele dagen later 117 gevangenen geëxecuteerd op de plaats des onheils: Woeste Hoeve.

Net na de oorlog is een monument opgericht, dat er nu nog steeds staat. Hierop zijn de namen vermeld van alle mannen die hier hun leven verloren. Ieder jaar wordt de gebeurtenis herdacht, ook dit jaar weer onder ruime belangstelling. Niet alleen kwam burgemeester Hans Esmeijer, ook waren er leerlingen van de basisschool die het monument heeft geadopteerd. Zij legden bloemen bij het monument, net als vele andere belangstellenden. Organisaties, maar ook mensen die een persoonlijke band hebben met het incident van al die jaren geleden, dat nog steeds leeft in de gemeenschap van Woeste Hoeve en de dorpen daar omheen.

Lees ook

Het verdriet slijt nooit

WOESTE HOEVE – Voor het tweede jaar op rij werd de herdenking bij de Woeste …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.