Home / De Steeg / Rheden werkt samen met SITA

Rheden werkt samen met SITA

DE STEEG – SITA, specialist op het gebied van duurzaam afvalmanagement, is de komende zes jaar verantwoordelijk voor de inzameling van huishoudelijk afval van de gemeente Arnhem. Donderdag ondertekenden wethoder Margreet van Gastel – wethouder Ruimtelijke Ordening, Milieu en Grondzaken van de gemeente Arnhem – en Wieger Droogh – General Manager SITA Nederland – een overeenkomst als resultaat van een Europese aanbesteding voor de inzameling van alle huishoudelijke afvalstoffen in Arnhem, waaronder het beheer van de afvalbreng-stations in de gemeenten. Voor dit laatste onderdeel namen ook buurgemeenten Rheden, vertegenwoordig door wethouder Harriët Tiemens en Westervoort deel aan de aanbesteding. Deze overeenkomsten betekenen een versterking van de bestaande samenwerking tussen SITA en de drie gemeenten.

De overeenkomst tussen de gemeente Arnhem en SITA omvat de inzameling van alle huishoudelijke afvalstromen in de gemeente. Bovendien neemt SITA voor Rheden en Westervoort het management van het afvalbreng-station voor haar rekening. Met de gemeente Rheden sloot SITA op 1 januari een nieuwe overeenkomst voor de inzameling van huishoudelijk afval.

Tijdens de ondertekening van de overeenkomst wees wethouder Van Gastel op de grote uitdagingen die met de gescheiden inzameling en het hergebruik van huishoudelijk afval gepaard gaan. “Niet alleen de Rijksoverheid, maar ook individuele gemeenten willen veel meer hergebruik realiseren”, benadrukte zij.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.