Sloop viaducten A12

VELP – De werkzaamheden voor de wegverbreding van de A12 Waterberg Velperbroek lopen op schema. Om de verbreding op de rest van het tracé mogelijk te maken, worden de oude viaducten over de Velperweg en de Ijssellaan in Velp tussen de nieuw aangebouwde verbredingen vanaf dit weekend gesloopt en weer opgebouwd.

De sloop van het oude viaduct over de Velperweg / Arnhemsestraatweg vindt plaats van vrijdag 9 maart 19.00 uur tot dinsdag 13 maart 06.00 uur. De werkzaamheden vinden ook in de nacht plaats. De Velperweg en Arnhemsestraatweg zijn deze drie dagen en vier nachten aaneengesloten afgesloten, daar waar de weg de A12 kruist.
Van 16 tot en met 21 maart wordt het oude viaduct over de Ijssellaan / Larensteinselaan gesloopt. Deze werkzaamheden duren naar verwachting maximaal vijf dagen. De exacte data van de sloop staan te zijner tijd op borden bij de viaducten aangegeven. Vanaf 16 maart 20.00 uur is de onderdoorgang afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van de lijnbussen, fietsers en voetgangers. Vanaf 22.30 uur ook voor deze drie groepen. De weg is elke dag weer geopend vanaf 06.00 uur.

Direct na de sloop start de bouw van de nieuwe viaducten op dezelfde locaties. Van 13 tot en met 19 maart vinden tussen 07.00 en 19.00 uur heiwerkzaamheden plaats op de Velperweg en van 21 tot en met 27 maart op de IJssellaan. In beide gevallen duurt het heien maximaal vier dagen. Er wordt niet op zondag geheid.
Tijdens de bouw van het nieuwe viaduct over de IJssellaan is gedurende zes weken één rijstrook beschikbaar onder het viaduct. Naar verwachting wordt vanaf 25 maart tot eind april, begin mei de Larensteinselaan gedeeltelijke afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting geldt voor beide rijrichtingen tussen de kruising met de Waterstraat en de Heeckerenstraat. De omleidingroutes staan te zijner tijd met borden aangegeven. Voor fietsers blijft één fietspad beschikbaar. – Foto Lotte Bienias.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.