Motorrijders in het voorjaar: let op snelheid!

REGIO – De eerste zonnestralen van het voorjaar hebben zich aangediend en motorrijders krijgen weer de kriebels. Begrijpelijk, maar de politie wil hen waarschuwen om op hun snelheid te letten. De afgelopen dagen hebben al twee motorrijders hun rijbewijs moeten inleveren omdat ze veel te hard reden.

De politie in de regio Apelkdoorn-Brummen gaat de komende periode zowel opvallend als onopvallend het gedrag van motorrijders op de Veluwe controleren. Hierbij wordt vooral op het rijgedrag op 80-km wegen gelet. Ervaring leert dat motorrijders ook op die wegen de neiging hebben om het gas open te draaien en hierdoor ontstaan vaak gevaarlijke situaties. Uitwijken is vaak niet mogelijk.

De afgelopen dagen heeft de politie onder Apeldoorn het rijbewijs van een Duitser en een inwoner uit de gemeente Barneveld ingevorderd. De één werd op de Meervelderweg onder Uddel met 150 km geklokt. De ander reed op de Amersfoortseweg ook bijna deze snelheid. Een derde motorrijder uit Nunspeet die bijna 160 km reed ontsprong de dans omdat er geen zuivere meting kon plaatsvinden. Wel is hij zeer nadrukkelijk op de gevaarzetting gewezen en het feit dat wanneer hij zo door gaat hij snel z’n rijbewijs kwijt is.

De politie hoopt dat motorrijders rekening houden met hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.