Leren door doen is leuk

DIEREN – Afgelopen zondag was Jurre Bosman, presentator van Schooltv-weekjournaal, te gast in de Spelerij. Hij was daar om techniek op een leuke manier onder de aandacht van kinderen te brengen.

Kinderen bouwden in de Spelerij/Uitvinderij in Dieren hun eigen bootjes van piepschuim en vervolgens kon iedereen in een vaarwedstrijd bekijken hoe zijn of haar ontwerp zich hield op de wilde wateren van de Uitvinderij. De kinderen vermaakten zich prima en zagen Jurre als BN-er voor de jeugd – “De naamsbekendheid van Schooltv is hoger dan die van John de Mols programma’s,” stelde Jurre – nauwelijks staan. Jurre zelf zat er niet mee en vermaakte zich met zijn collega’s prima met het punt-lasapparaat en de reuzen-lego van piepschuim.
De Spelerij/ Uitvinderij is lid van de VSC, een vereniging van musea en wetenschapscentra die techniek willen promoten bij de jeugd. Dit bezoek was de laatste van een serie van negen Meet & Greets die georganiseerd was door de VSC in samenwerking met Schooltv – foto: Han Uenk
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.