Het milieuteam ‘giet oan’

BEEKBERGEN – Na de nodige bijeenkomsten en gesprekken hebben de gemeente Apeldoorn, de dorpsraad Beekbergen – Lieren en de zorginstellingen in deze gemeente een samenwerking bereikt. Vrijdag kon wethouder Nathan Stukker (rechts op foto) in dorpshuis De Hoge Weye in Beekbergen het startsein geven voor project Milieuteam Beekbergen – Lieren.

“Toen bekend werd dat het project kon starten, schoot door me heen: ‘hè hè, it giet oan’”, vertelt de heer A. Oosterwoud, voorzitter van de dorpsraad. Drie clienten van Pluryn, locatie Het Hietveld, maken deel uit van het nieuwe milieuteam. Samen houden ze straten, pleinen, parken, fiets- en wandel routes in en om Beekbergen en Lieren schoon. “Ze gaan samen met een begeleider op pad”, vertelt een woordvoerster van Pluryn. “Meedoen aan de maatschappij is onze slogan en met dit project hebben deze cliënten werk en een dagbesteding. Ook krijgen ze op deze manier een verbinding met hun omgeving”. De drie cliënten worden bijgestaan door twee cliënten van Iriszorg.
Donderdag begint het team met de schoonmaak. Ze beginnen in de Dorpstraat. “Beekbergen en Lieren zijn natuurlijk echte vakantiedorpen. Zorg dan ook dat je dorp er schoon uitziet en een goede uitstraling heeft”, aldus Oosterwoud. De drie partijen zijn er dan ook erg blij mee dat deze taak wordt opgenomen door de zorginstellingen. De ploeg gaat wekelijks op donderdag van 09.00 tot 11.30 uur aan de slag. “Bewoners kunnen ook een oproep doen voor het verwijderen van vuil. Ze kunnen daarvoor mij bellen op telefoon 055 – 5062550”, aldus Hans van de Ven, lid van bestuur van de dorpsraad. “Tot slot: ‘geef een pluim aan deze mensen, dat werkt motiverend”, vertelt van de Ven. – Foto Lotte Bienias.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.