Home / Hummelo / Hummelo in quiz

Hummelo in quiz

HUMMELO – De betrokken inwoners van Hummelo kwamen zaterdag in grote getale naar café Ff naar Steef om mee te doen aan de Stratenquiz, gehouden door Oranjevereniging Hummelo en Oranje in verband met het 75-jarig bestaan. Algemeen, geografie, Hummelo, het Koninklijk Huis, muziek en sport waren onderwerpen waarom gestreden werd.

Natuurlijk kwamen de bekende vragen over Normaal en Klaas Jan Huntelaar aan bod. “Een andere vraag was bijvoorbeeld wanneer de kerk in Hummelo is ontstaan. Ik vond het zo knap dat iemand dan ook het precieze jaartal kon noemen”, vertelt de secretaresse van de vereniging Leida Wenneker.
“Van tevoren hadden we gezegd, ‘vol is vol’ en dat kan ook wel gezegd worden. De opkomst was zeer goed”, aldus de secretaresse. In de vijf voorrondes speelden de twintig teams bestaande elk uit vier personen tegen elkaar. Na de spannende strijd werden de vier beste teams bekend gemaakt en die streden tegen elkaar in de finale. “De afgevallen teams bleven allemaal kijken, want ze waren wel nieuwsgierig wie er zou winnen", aldus Wenneker. De Zelhelmseweg 2 won de finale en ontving naast het boeket bloemen ook een geldbedrag waar ze lekker met zijn allen van uit eten gaan. “De overige finalisten waren Zuylenkamp 1, 2 en 3. Dat was heel toevallig en die straat dacht: ‘deze hebben we in de broekzak’, maar helaas voor hen”, vertelt de secretaresse. Het bleef nog lang gezellig in het Hummelose café. – Foto Han Uenk.

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.