Home / Doesburg / Wethouder Marleen Huizingh vertrekt alweer uit Doesburg

Wethouder Marleen Huizingh vertrekt alweer uit Doesburg

DOESBURG – Wethouder Marleen Huizingh (D66) vertrekt alweer uit Doesburg. Ze werd in juni 2011 geïnstalleerd, als opvolgster van de door de gemeenteraad weggestuurde Frans Hofman. “Ze zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid per 28 maart worden geïnstalleerd als wethouder in Deventer”, laat fractievoorzitter Wil Hoogstraaten weten.

Het persbericht van maandagavond meldt verder: ‘Voor D66 Doesburg is dit een niet voorziene voortijdige verschuiving en ontwikkeling, mede omdat 2011 al een politiek onrustig jaar is geweest binnen ons stadsbestuur, gegeven de Noordelijk Molenveld-gebeurtenissen en het daarop volgende ontslag van een wethouder. Hoe zeer wij het vertrek van Marleen (Huizingh, red) betreuren: dit laat onverlet dat wij haar alle goeds toewensen in haar nieuwe uitdagende en ambitieuze functie binnen de gemeente Deventer. In deze stad is zij geen onbekende. Reeds eerder werkte zij in Deventer als afdelingshoofd stadstoezicht.”

Het blijkbaar onverwachte vertrek van de wethouder, plaats de kleine D66-fractie in Doesburg voor een nieuwe zoektocht. Hoogstraaten: ‘Inmiddels ben ik als fractievoorzitter doende besprekingen te voeren met kandidaat-wethouders teneinde de ontstane vacature binnen een zo kort mogelijk tijdsbestek in te vullen.’

Huizingh wordt in Deventer als wethouder de opvolger van haar partijgenoot Marc-Jan Ahne, die burgemeester wordt in Ommen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.