Home / Eerbeek / Nieuwe tankautospuit brandweer

Nieuwe tankautospuit brandweer

EERBEEK – Burgemeester Niels Joosten droeg vrijdag een nieuwe tankautospuit over aan brandweer Eerbeek. Het voertuig vervangt het oude brandweervoertuig, dat 15 jaar trouwe dienst deed.

Het nieuwe voertuig is een tankautospuit die ook wordt ingezet voor bos en terrein, zoals bij natuurbranden. Daarvoor heeft het blusvoertuig een extra grote tank van maar liefst 4300 liter water en een vierwiel-aangedreven chassis van M.A.N. Bovendien is de tankautospuit voorzien van dakluiken, zodat vanaf het dak rijdend geblust kan worden in het bos. Behalve de extra grote tank is het ook bijzonder dat de pomp gedeeltelijk tussen het chassis zit. Daardoor krijgt de brandweerauto een laag zwaartepunt, is de pomp beter bereikbaar en is er extra kastruimte beschikbaar.
Daarnaast heeft het voertuig een lier met een maximale trekkracht van 6,8 ton. Het chassis weegt 18 ton en de motor levert 340 pk. Het voertuig voldoet aan de nieuwste ARBO-eisen en is tevens voorzien van achteruitrijd en dode-hoek camera’s. De opbouw is gedaan bij Dutch Rescue Vehicles in Hoogeveen. – foto: Robin Donderwinkel
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.