Eerbekenaar bekent moord op Henk van Ravenhorst

ARNHEM – De 37-jarige verdachte van de moord op de Beekbergse autohandelaar Henk van Ravenhorst, heeft vorige week bekend dat hij de moord in een opwelling heeft gepleegd tijdens een ruzie. De Eerbekenaar werd eerder tot 16 jaar cel veroordeeld. Vrijdag stond hij in Arnhem terecht in hoger beroep.

De 48-jarige Henk van Ravenhorst uit Beekbergen verdween eind december 2009. Zijn lichaam werd drie weken later gevonden in een berm bij Hoog-Soeren. Uit sectie bleek dat hij met twaalf messteken om het leven is gebracht. De politie vond bij haar onderzoek bloedsporen van zowel de verdachte als het slachtoffer. De verdachte, zelf ook autohandelaar en bekende van Van Ravenhorst, bleef echter steeds ontkennen.

Vrijdag bekende hij tijdens het Hoger Beroep dat hij Van Ravenhorst vermoorde vanwege financiële problemen die hij met het slachtoffer had. Het slachtoffer had nog geld van een transactie tegoed.
Van Ravenhorst ging naar het bedrijf van de verdachte in Eerbeek om verhaal te halen en daar ontstond ruzie over het geld, bij de auto van verdachte. Die had een mes in zijn auto liggen en pakte dat en stak zoals hij vertelde in een opwelling.
Na altijd te hebben ontkend, speelt zijn geweten uiteindelijk op. Hij zei spijt te hebben van zijn daad. Het gebeurde in een opwelling, stelt hij. Het OM twijfelt evenwel aan het verhaal. Daarom wil de advocaat-generaal dat de verklaring goed wordt onderzocht om te kunnen oordelen of het moord of doodslag was. Dat kan vele jaren verschil in straf maken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.