Doesburgers opgepakt na geweld tegen agenten

DOESBURG – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Doesburgers van 21 en 22 jaar aangehouden op de Markt. De 21-jarige Doesburger bleek na controle te veel alcohol te hebben gedronken, waarna hij een auto zou hebben bestuurd. Na zijn aanhouding zou hij zich hevig hebben verzet en een agent hebben geslagen.

Een 22-jarige Doesburger zou zich met de aanhouding van die agressieve drankrijder hebben bemoeid en zou agenten hebben beledigd. Ook zou hij met een glas hebben gegooid. Beide mannen zitten vanwege hun misdragingen nog vast voor nader onderzoek.

De agenten reden rond half twee over de Markt, toen ze de Doesburger zagen rijden. Toen ze hem controleerde op het gebruik van alcohol en hem mededeelde dat hij aangehouden was, begon hij zich te verzetten. De agenten gebruikte peperspray waarna de man probeerde weg te lopen. Een paar meter verderop werd hij door de agenten onder controle gebracht. Zo’n vijftig omstanders zouden om de agenten en de Doesburger heen zijn gaan staan. Er ontstond een grimmige sfeer in de richting van de politie. De 22-jarige Doesburger zou vanuit de menigte een glas hebben gegooid naar de agenten en zou beledigende taal hebben uitgeslagen. Nadat meerdere politie-eenheden, waaronder een hondengeleider, ter plaatse kwamen, kon de rust wederkeren. Een van de agenten hield een pijnlijk gezicht over aan de klap die hij gehad zou hebben.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.