Loenenaar Eduard Meurs beklimt berg voor goede doel

LOENEN – Eduard Meurs uit Loenen is druk in de weer met de voorbereidingen op een grote uitdaging. Op 6 juni doet hij met een team mee aan de Alpe d’HuZes, een krachttoer om de Alpenreus te bedwingen. Niet een keer, maar zes keer op één dag! Dit alles voor het goede doel: de kankerbestrijding. Voor er vertrokken kan worden moet er niet alleen fors getraind worden maar ook willen de renners met een flinke geldbuidel gaan afreizen om bij te dragen aan een mooi eindresultaat.

Eduard Meurs (51), is werkzaam bij SBK Advies en Training in Helmond. Met zeven personen vormen ze een team die de tocht gaan ondernemen. Vijf mannen gaan fietsen en twee vrouwen gaan hardlopen. Meurs wil voor het KWF zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen. Minimaal zes keer in één dag naar boven. Geen kleinigheid, want het stijgingspercentage is gemiddeld 11 procent. Hij moet in 13 km zo’n 1000 meter overwinnen. De beklimming duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten.
Voor Meurs is het een persoonlijke sportieve overwinning. Maar ook om met het team het geld (10.000 euro) bij elkaar te krijgen is een uitdaging.

De Loenense deelnemer is zich er van bewust dat er heel wat van hem wordt gevraagd. In de komende maanden moet hij flink de heuvels en bergen op om de kilometers in de benen te krijgen. Menig vrij uurtje klimt hij nu op de pedalen om goed getraind in juni de Alpen te beklimmen.
In de afgelopen maanden is hij al druk geweest om gelden bijeen te krijgen. Allerlei acties werden en worden op touw gezet. Hij krijgt de medewerking van Bert Middeldorp van de Spar-Loenen. Hij mag een bus plaatsen voor de bonnetjes bij de statiegeldautomaat. Op 4 maart houdt hij met medewerking van de sportschool Fit & fun in Eerbeek een drie uur durende Spinning-marathon. De kosten van deelname is 10 euro.
De Loenenaar heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Degenen die de actie van Meurs een warm hart toedragen (scholen, clubs, families) kunnen mailen naar eduardmeurs@chello.nl of Opgeven is geen optie.nl. Bellen kan ook 06-52522395.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.