Te veel roet voor Dorpsschool op De Del Rozendaal

ROZENDAAL – Uit onderzoek, uitgevoerd door TNO in opdracht van Belangen Gemeenschap Rozendaal en Rozendaal ’74, is gebleken dat er meer roet aanwezig is op De Del dan is berekend. Hoewel voor roet (nog) geen landelijke normen bestaan, wordt roet gezien als een van de meest schadelijke vormen van fijnstof, zeker voor jonge kinderen.

Door het verschil in roetconcentratie tussen beide locaties, De Del en de huidige locatie van de Dorpsschool, zijn R’74 en BGR en van mening dat het niet verstandig is door te gaan met de ontwikkeling van de school op de beoogde locatie. Gevolg hiervan is dat mogelijke andere locaties opnieuw onderzocht en overwogen moeten worden en dat zal aanzienlijke vertraging opleveren bij de realisatie van de nieuwbouw van de school. Beide coalitiepartijen hebben altijd gepleit voor een goede, gezonde en veilige brede school. Daarom adviseren zij het college de huidige Dorpsschool zodanig op te knappen dat deze in afwachting van de nieuwbouw nog enige jaren meekan.
Op 13 maart zijn de commissie- en raadsleden in de gelegenheid om aan de onderzoekers aanvullende vragen te stellen. Deze bijeenkomst is openbaar, maar vragen zijn alleen voorbehouden aan commissie- en raadsleden. Ook voor ouders van leerlingen van de dorpschool wordt er een bijeenkomst gegeven, op 15 maart om 20.00 uur aan de Steenhoek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.