151 Jaar ’t Schaddeveld

LAAG-SOEREN – Het 150-jarig bestaan was eind oktober aan Obs. ’t Schaddeveld in Laag-Soeren voorbij gegaan. Daarom besloot het bestuur er een 150 plus een feest van te maken. Dat feest vond donderdag plaats. Meteen werd het nieuwe schoolplan onder de aandacht gebracht en werd het nieuwe schoolnaambord onthuld (foto), samen met wethouder Ronald König van de gemeente Rheden.

’t Schaddeveld Laag-Soeren bestaat sinds 1861 en sinds 2009 is de school te vinden in het Sprengenhus. De school is een echte dorpsschool, iedereen kent elkaar en de betrokkenheid van ouders is groot. Op dit moment gaan er 64 leerlingen naar school. De kinderen komen voornamelijk uit Laag-Soeren, maar ook uit Dieren en Eerbeek. Er wordt gewerkt met combinatiesgroepen en regelmatig zijn er leeractiviteiten waarbij alle kinderen uit alle groepen met elkaar samenwerken of spelen.
Met het nieuwe schoolplein in hun hand gaat de school zich de komende jaren meer richten op werken met thema’s, waarbij de groene omgeving zoveel mogelijk erbij betrokken wordt. Dit komt ook tot uiting in het nieuwe logo dat in het nieuwe schoolnaambord is verwerkt. Het verwijst naar de schitterende ligging, de natuur aan de voordeur en de omgeving die meer een meer betrokken wordt bij het onderwijs op ’t Schaddeveld Laag-Soeren.
Donderdag hadden de leerlingen een theaterdag met het thema 1001 nacht, een knipoog naar 150 plus eenjarig bestaan. Samen met een theaterbureau hadden de kinderen een toneelstuk met dans en drama ingestudeerd. Alle ouders waren welkom en daarna kon het bord onthuld worden. – Foto Lotte Bienias.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.