Home / De Steeg / Motie raad bouwplannen Rhederhof

Motie raad bouwplannen Rhederhof

DE STEEG – De raad van de gemeente Rheden constateerde 28 februari tijdens de raadsvergadering dat de plannen voor de bouw van woningen op het terrein van het voormalige verzorgingstehuis Rhederhof voor diverse oorzaken ernstig vertraagd zijn en dat de woningbouwmarkt sinds het vaststellen van de ruimtelijke kaders voor het plan Rhederhof in 2007 ingrijpend is gewijzigd en dat daarin de komende jaren geen verandering te verwachten valt.

Een groot deel van het perceel is inmiddels door woningbouwcorporatie Portaal verkocht aan Rhederhof waardoor de ruimtelijke kaders van 2007 niet meer lijken te passen bij de nieuwe eigendomsverhoudingen. Het huidige bouwplan Rhederhof stuit op ernstige bezwaren bij een groot deel van de belanghebbenden. De beroepsprocedure heeft in het kader van de Natuurbeschemringswet bij de provincie Gelderland duidelijk gemaakt dat er een zogenoemde plan-mer voor het bestemmingsplan Rhederhof moet worden opgesteld en dat daarmee de bestemmingsplanprocedure opnieuw moet worden doorlopen. De raad is bereid de kaders zonodig bij te stellen.

De raad draagt het college op overleg te zoeken met Rhedehof en Portaal, in dit overleg de huidige status aan de orde stellen en mogelijkheden te bespreken om weer voortgang te krijgen in de ontwikkeling van Rhederhof en in het overleg in te gaan op de ingebrachte bezwaren en de mogelijkheden hierop in te spelen.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.