Kinderen in Brummen en Eerbeek Wandelen voor Water

BRUMMEN / EERBEEK – Op 21 maart doen liefst 415 kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Brummen mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Zij lopen 6 km met 6 liter water in een rugzakje, net als veel van hun leeftijdgenootjes dagelijks moeten doen in ontwikkelingslanden.

Met de opbrengst wordt gezorgd voor schoon water en goede wc’s voor de Bamboe-scholen in Nepal.
Wandelen voor Water is een landelijke campagne, geïnitieerd door Aqua for All; in totaal doen er 25.000 kinderen van 480 scholen mee, verspreid door Nederland. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar diverse projecten in ontwikkelingslanden en zijn gericht op veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.

Wandelen voor Water wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van het drinkwater- en sanitairprobleem én geld inzamelen voor projecten. In de aanloop naar de sponsorloop krijgen de leerlingen een gastles van een waterdeskundige over veilig drinkwater, schone toiletten en hygiëne hier en in derdewereldlanden.

Wandelen voor Water wordt in de gemeente Brummen georganiseerd door de Rotaryclub Brummen-Engelenburg. Het geld dat de kinderen in Brummen en Eerbeek inzamelen wordt door Aqua for All met 80% verhoogd en besteed aan de aanleg van drinkwatervoorzieningen en goede wc’s. De kinderen van de allerarmste Nepalezen, de onaanraakbaren, gaan naar deze scholen die gebouwd zijn van bamboe. Omdat ze geen drinkwater hebben en alleen een paar putten als toilet, is elke dag één van de drie kinderen ziek en kan dan niet naar school.
Ook dit project van de Rotaryclub Brummen-Engelenburg draagt bij aan de realisatie van de Millennium Development Goals, die de Verenigde Naties in 2000 hebben opgesteld. In één van die doelen staat dat gestreefd wordt naar het halveren van het aantal mensen dat het nog zonder goede drinkwater- en sanitaire voorzieningen moet stellen, en dat vóór 2015.
Deze sponsorloop voor de Bamboe-scholen in Nepal vindt plaats op woensdagmorgen, 21 maart, in zowel Eerbeek als Brummen. Het startschot wordt in Brummen gegeven om 09.15 uur op het Marktplein. In Eerbeek wordt gestart om 09.45 uur vanuit de muziektent bij de Korenmolen. Beide keren zal burgemeester Niels Joosten de kinderen toespreken en ze van start laten gaan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.