Home / Hoenderloo / Stropers opgepakt

Stropers opgepakt

HOENDERLOO – Boswachters van Natuurmonumenten hebben naar nu bekend is geworden, op zondag 26 februari en mede door een tip, in het Deelerwoud twee mannen uit Oss aangehouden. Zij worden verdacht van stroperij en er zijn drie dode damherten gevonden.

Eind verleden jaar was er in het Deelerwoud nabij Hoenderloo een dood edelhert gevonden. Duidelijk was dat het dier was neergeschoten. De boswachters van het Groennetwerk Apeldoorn en van de politieregio Gelderland Midden waren al een tijdje bezig om grip te krijgen op de stroperij van onder andere damherten in de omgeving van het Deelerwoud. Besloten werd om extra te surveilleren.

Zondagmiddag kregen surveillerende boswachters een tip dat er vermoedelijk gestroopt werd. Bij het onderzoek naar de stropers werden in het Deelerwoud vlakbij de Woeste Hoeve twee mannen uit de gemeente Oss (21 en 22 jaar) aangehouden.
In hun directe omgeving vonden de boswachters drie dode damherten die kort daarvoor met een kogelgeweer geschoten waren. In de auto van het duo werd ondermeer bloed en delen van munitie aangetroffen. Een geweer werd niet gevonden. Beide mannen werden ingesloten voor verhoor en na een paar dagen weer in vrijheid gesteld.

De politie Noord- en Oost-Gelderland doet technisch onderzoek naar de sporen die in de auto en het veld zijn aangetroffen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.