Hennepkwekerij met 300 planten opgerold in Klarenbeek

KLARENBEEK – De politie heeft dinsdag bij een politieonderzoek in een woning aan de Oude Zutphenseweg in Klarenbeek (gem. Voorst) een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er zijn inmiddels drie verdachten aangehouden.

De politie onderzocht de woning na een melding. In de woning zijn meerdere kweekruimtes met in totaal een kleine 300 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier doet hiervan aangifte en legt mogelijk een naheffing op. Een 24-jarige vrouw uit Zutphen en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats waren op het moment van de ontmanteling in de woning aanwezig en werden aangehouden. De volgende dag meldde zich nog een derde verdachte, een 38-jarige Zutphenaar, op het politiebureau. Ook hij is aangehouden. Alle drie de verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Omdat vastgesteld kon worden dat er al geoogst was, heeft de politie in het kader van ‘pluk ze’ wetgeving een dure personenauto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.