BAZO scoort met vrolijke klucht

HOOILAND – Onder regie van Riet Barkel bracht de toneelgroep van de buurtvereniging BAZO in gebouw Samuel weer een dolkomische klucht. Met haar spelers bracht zij een avond waarbij veel gelachen kon worden. In het blijspel ‘De beuk er in’ konden de spelers zich lekker uitleven in hun rol.

Voortzitter Bart Dekker vond het prettig dat het zaaltje wederom was uitverkocht. De kaarten voor alle vier opvoeringen waren al weg, volgens Dekker wel een bewijs dat men de jaarlijkse toneeluitvoeringen weet te waarderen. De vereniging heeft nu 262 leden, waarvan een groot deel de activiteiten (bingomiddag, fietstocht, nieuwjaarsmiddag, bustocht 55plussers) komen deelnemen.

Dit keer was gekozen voor een blijspel van Otto Schwartz en Caspern Mathern. Het stuk speelde af in café De Beuk waarvoor Jan Schimmel en Wim Bouwmeester het fraaie decor hebben gemaakt. Er is heel wat getimmerd en geschilderd.
Doordat het stuk grotendeels in het dialect werd gespeeld maakte dit de tekst nog smeuiger. Het verhaal ging over Bertus Lubbers, de caféhouder, die er toevallig achter kwam dat iemand met dezelfde naam bokskampioen was. Hij maakte zijn vrouw wijs dat hij de bokser was en ging er vaak alleen op uit om (naar eigen zeggen) wedstrijden te spelen. Hij ging dan gezellig de kroeg in en bracht mooie bekers mee naar huis. Er kwamen gekke verwikkelingen toen ook de echte bokser op het toneel verscheen en ook de zoon (die ook zo heette) de verwarring compleet maakte. De caféhouder werd gespeeld door Henk Aarsen en Betsie Bouwmeester was zijn vrouw Sien. Zoon Bert Lubbers werd (in goed dialect) gespeeld door Peter ter Maaten. Fenny Verbeck was Ginie de dochter. De rol van zwager werd gespeeld door Martin Veldhuis en zijn vrouw Mina was Reini Nikkels. Liesbeth Uding was de pittige vriendin van de zoon. Roelie Veldhuis speelde de rol van Evert Weuring, de rechterhand van Bertus.
Het spel zat er goed in en de souffleuse Dini Veldhuis hoefde maar weinig in actie te komen.
Voorzitter Dekker dankte aan het eind van de geslaagde avond de toneelgroep voor het prachtige spel. Hij had voor ieder een mooie roos. Hij deelde mede dat de komende(laatste) uitvoeringen op 2 en 3 maart zijn uitverkocht.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.