Rheden kan opgeknapt worden

REGIO – Wanneer in april blijkt dat de gemeente Rheden 1,7 miljoen euro aan subsidie krijgt toebedeeld vanuit de Stadsregio Arnhem en Nijmegen, kan de gemeente aan de slag met acht projecten. Waar nog aanvullende financiering nodig is, beslist de raad daarover.

Vanuit de stadsregio voor het zogenoemde Regioprogramma 2012 – 2015 is een halve ton gereserveerd voor de duurzame herontwikkeling van zwembad Beekhuizen in Velp. Met het project wordt een voormalige zwembadbebouwing gerenoveerd tot zes energieneutrale en zeer duurzame woningen, een educatieruimte en een uitzichttoren.
Er is 60.000 euro beschikbaar voor Landgoed Middachten als duurzaam energiebedrijf. Het landgoed in De Steeg gaat voorzien in haar eigen energiebehoefte en energie leveren aan derden. Uit de aanwezige biomassa op het landgoed en in de directe omgeving wordt duurzame energie opgewekt.
Een kwart miljoen staat klaar om meters te kunnen maken in het verduurzamen van bestaande bouw. Doel van het project is ondersteuning bieden aan gemeenten die energiebesparing in de bestaande woningvoorraad willen stimuleren, in het bijzonder gericht op koopwoningen.
Een half miljoen is gereserveerd voor het routenetwerk IJsselkop. Met een fiets- en wandelpad langs de IJssel en verbindingen over het water krijgen bezoekers en inwoners de kans om optimaal te genieten van de landschappelijke waarden die dit deel van de Stadsregio te bieden heeft.
Een half miljoen euro is beschikbaar voor de renovatie van de Dierense sluis. Het doel is Het Apeldoorns Kanaal weer bevaarbaar maken. Renovatie van de Dierense sluis brengt het Apeldoorns Kanaal weer in verbinding met de IJssel en creëert nieuwe routes voor pleziervaartuigen en historische schepen.
Er ligt een ton klaar voor het stimuleren van recreatieve mogelijkheden van de IJsselkom. Met dit project wordt een permanente voorziening voor een aanlegsteiger gerealiseerd in de IJsselkom bij Dieren. Van daaruit kunnen toeristen en bezoekers de overstap maken naar de (historische stoom)trein, natuur van de Veluwezoom en het Apeldoorns Kanaal.
Er is een ton beschikbaar voor de kwaliteitsimpuls van de omgeving van het intercitystation in Dieren. Door herinrichting van en een kwaliteitsinvestering in de openbare ruimte van het gebied ten noorden van het station wordt de sociale veiligheid verbeterd, het parkeerprobleem wordt opgelost en kan het station zich verder ontwikkelen tot een aantrekkelijke locatie. Voor het plan is nog geen definitief ontwerp.
150.000 euro is beschikbaar voor een kwaliteitsimpuls op winkelcentrum Calluna in Dieren. Om het winkelcentrum ook voor de toekomst aantrekkelijk te houden, moet het compacter worden; winkels rond Calluna dienen geconcentreerd te worden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.