Home / Bronkhorst / Advies: hondenverbod Hogenenk

Advies: hondenverbod Hogenenk

BRUMMEN – Afdeling beheer van de gemeente Brummen adviseert het college een hondenverbod in te voeren voor het gebied Hogenenk in Brummen, met uitzondering van aangelijnde honden voor de wegen Hogenenk, Pierikstraatje en Elzenbosweg, tussen de Zutphensestraat en de N348. Ook luidt het advies een uitzondering in te stellen voor geleidehonden en geleidehonden in opleiding.
Uit bijeenkomsten met bewoners van de Hogenenk is gebleken dat loslopende honden voor een steeds grotere overlast zorgen. Deze overlast bestaat uit het bevuilen van huiskavels of groentetuinen en het opjagen van vee. Met het instellen van een hondenverbod, met uitzondering van aangelijnde honden, voor dit gebied kan een groot deel van de overlast worden beperkt.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.