Formatie nieuw college Apeldoorn in volgende fase

APELDOORN – In de formatie van een nieuw college van burgemeester en wethouders voor Apeldoorn is een volgende stap gezet. Formateur Gerhard Bos (CDA) praat vanaf 27 februari met zes fracties om verder te praten over een mogelijke coalitievorming, dit zijn CDA, PvdA, Leefbaar Apeldoorn, D66, Christen Unie en GroenLinks.

De formateur vindt het belangrijk om een breed politiek draagvlak te creëren voor oplossingen van de problemen van de gemeente Apeldoorn. Daarom wil hij een raadsopdracht formuleren; een opdracht geformuleerd namens de gemeenteraad aan het nieuwe college. Hierin wordt vastgelegd welke oplossingsrichtingen er moeten worden gehanteerd voor bijvoorbeeld de financiële problemen van de gemeente. Bos blijft ook in gesprek met alle fracties binnen de gemeenteraad.
De formateur streeft ernaar om met de beoogde coalitiefracties op basis van de raadsopdracht een bestuursakkoord te maken. Bos wil het formatieproces halverwege maart afronden.

www.apeldoorn.nl/formatie2012
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.