Vier startbewijzen IJsselruiters De Hippiade

BRUMMEN – De Gelderse indoorkampioenschappen zijn de afgelopen 2 weekenden gehouden en voor de rijvereniging en ponyclub “De IJsselruiters” te Brummen mogen 3 leden door naar de Hippiade in Ermelo!
Vera van Winkoop was op zaterdag 11 februari gestart met Meijereihoeve’s Roy in de klasse Z1 dressuur voor pony’s in Putten. Beide juryleden plaatsten haar op de eerste plek met 222 en 233 punten wat haar de titel van Gelderland opleverde! Met 66,91% bleef ze 4% voor op nummer 2. Vera was erg blij met deze titel en ontzettend trots op haar pony.
Op zaterdag 18 februari kwam Vera wederom aan de start met haar pony James Bont maar toen in de klasse M springen in Wezep. In het 1e en 2e parcours was zij foutloos en in de barrage had zij 4 strafpunten, maar wel de snelste de tijd. Die ene balk weerhield haar van een tweede titel! Met een vijfde plaats is zij ook met James Bont afgevaardigd naar de Hippiade.
Dezelfde dag startte Berdien Limpers met haar paard Alnero in de klasse L2 dressuur in Voorthuizen. Met 199 en 193 punten en een percentage van 65,33% legde zij beslag op de 3e plaats. Hiermee heeft Berdien ook een startbewijs bemachtigd voor de Hippiade.

In de eigen accommodatie in Brummen werden de kampioenschappen voor de klasse Z2 en ZZ-Licht dressuur paarden gereden. In het Z2 reed o.a. Lisanne der Nederlanden mee met Alaska Dvb. Deze wedstrijd bestond uit een proef en na de proef mochten de beste 10 deelnemers ook een kür op muziek rijden. Na de eerste proef stond Lisanne bovenaan met 69,26% en daarmee bijna 3% voor op nummer 2. In de kür behaalde zij de 6e plaats en het gezamenlijk resultaat leverde uiteindelijk een 3e plek op en tevens een startbewijs voor de Hippiade.
De finales, waarin de beste ruiters en amazones van Nederland in de verschillende rubrieken en klassen strijden om de KNHS-titel, worden allemaal in Ermelo gehouden op 3, 9, 10 en 24 maart 2012.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.