Hortensiaknippers weer actief

LOENEN – Een aantal Loenense dames zijn erg boos. Ze hebben geconstateerd dat de hortensiaknippers weer bezig zijn geweest in hun tuin. In de afgelopen dagen zagen de tuinliefhebbers dat wederom knoppen uit hun hortensia’s zijn geknipt. De meest struiken zijn wat gehavend, maar bij sommigen zijn toch de knoppen verspreid over de struik gehaald.

Bewoonsters aan het eind van de Eerbeekseweg zagen dinsdagmorgen dat iemand ongemerkt in hun tuin is geweest. Ook nog achter de woningen waar verborgen de hortensiastruiken staan. “We staan voor een groot raadsel”, zegt Corrie de Kool, “wanneer dit nu gebeurd is. De dieven gaan stil en geruisloos hun gang. Wel heeft de buurvrouw vorige week bezoek gehad van iemand met een wit busje die in de tuin liep te snuffelen. Op de vraag wat hij daar ongevraagd deed, vertelde de man dat hij van een tuincentrum was en keek of er nog struiken bomen gesnoeid moesten worden. Mogelijk is dat dezelfde persoon geweest. Toch jammer dat de struiken die ieder jaar zo mooi bloeien verminkt worden. Alleen al het idee dat vreemden ’s nachts in je tuin lopen is niet prettig. Wellicht zijn ze ook in andere straten actief geweest. Het moeten er haast wel meer zijn geweest, want zo snel gaat dat knippen ook weer niet.”

Een onderzoekje maakt duidelijk dat de vandalen inderdaad ook in andere Loenense straten bezig zijn geweest. Een flinke slag hebben ze geslagen in de Watermolen, waar in een tuin zes flinke struiken stonden maar er nu wat gehavend bij staan. De bewoonster vertelt dat een paar jaar geleden dit ook is gebeurd maar het aantal bloemen nog wel meeviel. Zij heeft er niks van gemerkt. Onder de lantaarnpalen hadden ze goed zicht op hun nachtelijk bezoek.
Het is Corrie de Kool niet duidelijk waarvoor de bloemknoppen gebruikt worden. Er wordt verteld dat er ‘opwekkend spul’ van gemaakt wordt. Ze raadt iedereen aan dezer dagen de ogen goed de kost te geven want de dieven komen in vele wijken en plaatsen om de knoppen te roven.

Bij de foto: Zo ziet deze struik er uit bij de familie Kool. Duidelijk zijn de afknipte stengels te zien – Foto Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.