Fietsers afstappen!

DOESBURG – In aanwezigheid van gemeente, wijkraad en winkeliers is zaterdag het verkeersbord geplaatst dat de veiligheid van de voetganger in het Doesburgse winkelgebied moet vergroten. De maatregel is het resultaat van goede samenwerking tussen de wijkraad binnenstad Doesburg, de gemeente en winkeliers.

Het centrum van Doesburg is al jaren op zaterdagen afgesloten voor automobilisten en fietsers. Om de aandacht daarop te vestigen, zijn destijds obstakels op de weg aangebracht en verkeersborden geplaatst. Desondanks gebeurt het regelmatig dat er toch gefietst wordt waar dat niet is toegestaan en dat leidt tot gevaarlijke situaties voor nietsvermoedende voetgangers.

Dat er toch op zaterdagen in het centrum van Doesburg gefietst wordt, is veel inwoners van de binnenstad een doorn in het oog. De wijkraad binnenstad Doesburg heeft daarom op een zaterdagmorgen vorig jaar fietsers aangesproken en hen geattendeerd op het fietsverbod. Uit de reacties bleek dat zij daarvan in een aantal gevallen niet op de hoogte waren. Nader onderzoek door de wijkraad wees uit dat de borden die het fietsverbod aankondigen, inderdaad niet duidelijk zijn. De wijkraad heeft deze bevindingen besproken met de gemeente Doesburg, die de aanbevelingen van de wijkraad heeft overgenomen. Met de financiële middelen uit het Kleine Steden Beleid zijn er nu nieuwe verkeersborden aangeschaft met de vermelding ‘fietsers afstappen’.

Het is de bedoeling dat de verkeersborden elke zaterdagmorgen goed zichtbaar geplaatst worden bij alle toegangen tot het voetgangersgebied in de Doesburgse binnenstad. De Doesburgse winkeliers die hieraan hun medewerking verlenen, zijn Staarink Warenhuis, Alberdeco Chocolaterie, Bakkerij Bertram en Brood, Grote Beer licht &ontwerp en Galerie de Swarte Ram. ‘Hun medewerking is van groot belang en wordt zeer op prijs gesteld’, aldus de Wijkraad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.