Cruyff Court in Hummelo moet eraan geloven

HUMMELO – Het Cruyff Court in Hummelo moet het veld ruimen. Het trapveldje veroorzaakt dusdanig veel geluidsoverlast dat het college van de gemeente Bronckhorst heeft besloten dat het verplaatst of verwijderd moet worden.

In 2006 mocht voetballer en bekend Hummeloër Klaas Jan Huntelaar een Cruyff Court aan laten leggen. Hij koos ervoor dit te doen in zijn geboortedorp en in de zomer van dat jaar werd het voetbalveld aangelegd aan de J.D. Pennekampweg. Al vanaf het begin hebben de buurtbewoners veel overlast van het Cruyff Court. Hoewel er normaal wordt gespeeld, veroorzaakt dit veel geluid van roepende jeugd en ballen die tegen het hek aan knallen. Ook belandden met regelmaat ballen in de aangrenzende tuinen. De gemeente Bronckhorst heeft geprobeerd door aanpassingen aan het hekwerk, gesprekken met de jeugd, invoeren van een sluitingstijd en het ophangen van gedragsregels de overlast te verminderen, maar dit alles mocht niet baten.
Het college is tot de conclusie gekomen dat ontmanteling van het Cruyff Court de enige oplossing is. Hierover is gesproken met omwonenden, de dorpsraad, verhuurder van de aanliggende woningen en de Johan Cruyff Foundation. Het is wel de bedoeling dat het speeltuintje blijft. In overleg met de buurtbewoners worde de rest van de ruimte ingevuld. De kosten van de ontmanteling van het Court bedragen 20.000. Verplaatsing is nog wel een optie. Dit zou ongeveer 80.000 euro gaan kosten, waarvan de Cruyff Foundation 30.000 euro zou betalen. Er wordt aan gedacht om het Court te verplaatsen naar de Keppelseweg, nabij De Woordhof, maar het is ook een mogelijkheid om het grasveldje dat daar nu ligt en al regelmatig door de jeugd wordt gebruikt, meer in te richten als natuurgras-trapveld. Deze ideeën zijn nog niet uitgewerkt. In mei wordt de raad om een budget gevraagd. Aan de hand daarvan wordt bekeken welke opties worden besproken met de inwoners van Hummelo en andere betrokkenen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.