Natuurspeelplaats Velp krijgt nieuwe laag gezeefde grond

VELP – Zodra de vorst volledig uit de grond is start de gemeente Rheden met de sanering van de natuurspeelplaats in Velp. Vorig jaar mei heeft de gemeente Rheden de natuurspeelplaats in het verlengde van de Biesdelselaan aan het bospad afgesloten omdat er grote stukken glas werden gevonden.

Uit onderzoek blijkt nu dat er geen grote geconcentreerde hoeveelheden glas in de bovenste laag van de grond aanwezig zijn, maar verspreid over het terrein kunnen wel kleine stukjes glas aan de oppervlakte liggen. Sommige delen van het terrein zijn verontreinigd met grote stukken glas en kolenresten en een kleiner deel is verontreinigd met zware metalen zoals lood, koper en zink. Alle verontreiniging bevindt zich in de bovenste halve meter. Voor de kinderen die op de speelplaats hebben gespeeld en voor bezoekers zijn er geen gezondheidsrisico’s geweest.
De gemeente Rheden hoopt begin maart met de werkzaamheden te kunnen beginnen. Het terrein wordt eerste gemaaid. De verontreinigde grond wordt in zijn geheel afgegraven en afgevoerd. Vervolgens krijgt de strook een nieuwe laag gezeefde grond. Het gedeelte dat is ingezaaid met gras wordt afgesloten met bouwhekken zodat het gras kan groeien. Op het overige deel van de speelplaats kunnen de kinderen gewoon spelen. De hele uitvoering duurt twee weken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.