Home / Velp / Oranjestraat 74 in Velp

Oranjestraat 74 in Velp

VELP – Evert Minkman had een gymnastiekzaal aan het Roermondplein in Arnhem en samen met zijn compagnon E.H. van der Hell bijna 130 jaar geleden (1883 / 1884) een orthopedische gymnastiekinrichting in Velp. Minkman legde in Nederland de grondslag voor wat nu fysiotherapie heet.

Bert Louwerse beschrijft dat in zijn boekje Oranjestraat 74, Velp, want daar staat het gymnastiekgebouw van toen. In zijn boekje beschrijft hij ook de geschiedenis van het gebouw, als onderdeel van wat er in Velp in die tijd aan de hand was.
Het jubileum van de Vrije Evangelische Gemeente wordt op 4 maart om 10.00 uur gevierd aan de Oranjestraat 74 in Velp. Dan wordt het 56 pagina’s dikke rijk geïllustreerde boekje aangeboden. Het is inmiddels voor 7,50 euro te koop bij boekhandel Jansen & de Feijter.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.