Oranjestraat 74 in Velp

VELP – Evert Minkman had een gymnastiekzaal aan het Roermondplein in Arnhem en samen met zijn compagnon E.H. van der Hell bijna 130 jaar geleden (1883 / 1884) een orthopedische gymnastiekinrichting in Velp. Minkman legde in Nederland de grondslag voor wat nu fysiotherapie heet.

Bert Louwerse beschrijft dat in zijn boekje Oranjestraat 74, Velp, want daar staat het gymnastiekgebouw van toen. In zijn boekje beschrijft hij ook de geschiedenis van het gebouw, als onderdeel van wat er in Velp in die tijd aan de hand was.
Het jubileum van de Vrije Evangelische Gemeente wordt op 4 maart om 10.00 uur gevierd aan de Oranjestraat 74 in Velp. Dan wordt het 56 pagina’s dikke rijk geïllustreerde boekje aangeboden. Het is inmiddels voor 7,50 euro te koop bij boekhandel Jansen & de Feijter.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.