Home / Eerbeek / Zestig jaar getrouwd

Zestig jaar getrouwd

EERBEEK – Toen Dirk Boesveld (84) ruim zestig jaar geleden Heintje Wijers (83) ontmoette op dansles in Oeken, wist hij het meteen: dit is haar. En inderdaad, ze zijn nog steeds gelukkig samen. Donderdag vierde het stel hun zestigjarig huwelijksfeest.

Op die eerste dansles van Heintje eigenlijk nog te jong, je mocht pas vanaf je achttiende uit dansen gaan. Maar dankzij een damestekort mocht de zeventienjarige Heintje toch ’s avonds vanuit haar woonplaats Voorstonden naar Oeken om te dansen. Daar ontmoette zij de Hallse Dirk die haar met zijn danspassen het hof maakte. Dansen is altijd een grote passie van het echtpaar geweest: “De ouderwetse dansen of wat moderner, het maakt niet uit”, vertelt meneer Boesveld. “We deden het allemaal even graag.” Toen zijn gezondheid wat afnam, vond Heintje nog een dame uit de buurt die als man kon dansen, zodat zij toch nog doorkon. Helaas is het dansgroepje in Vorden gestopt, anders zou mevrouw Boesveld vast en zeker nog regelmatig de dansvloer betreden: “Ik vind het zo jammer, dansen was wat ik het liefst deed.” Hoewel bij haar man de eerste ouderdomskwaaltjes opsteken, is mevrouw Boesveld nog bijzonder actief. Ze zit op gymnastiek en allerlei andere clubjes en neemt haar man graag mee voor een ritje in de auto. “Toen het laatst zo’n mooie winterdag was, hebben we een tochtje door het buitengebied bij de IJssel gemaakt en gekeken naar de mensen die aan het schaatsen zijn. Dat vinden we allebei mooi om te doen.” Ook een ritje naar Gorssel, waar de jongste Boesveld-telg een winkel heeft, staat vaak op het programma. “Dan krijgen we een kopje koffie en kan ik meteen even kijken of er nog iets leuks in de winkel hangt”, aldus Heintje.

Het gezin Boesveld heeft lang aan de Volmolenweg gewoond. Ook toen de kinderen, twee zoons en een dochter, het huis uit gingen, weigerde Dirk kleiner te gaan wonen. “Niet voor mijn 65e!”, vond hij. Toen er gebouwd werd aan de nieuwe wijk Lombok, leek het het echtpaar wel iets om daar te gaan wonen. Daarbij hadden ze veel geluk: ze kregen door middel van loting precies de woning die ze op het oog hadden. Op Heintjes 65e verjaardag kregen ze de sleutel. Inmiddels wonen ze hier dus alweer heel wat jaartjes met veel plezier en als het aan het echtpaar zelf ligt, nog vele jaren in de toekomst. De kinderen en vier kleinkinderen tussen de 6 en 26 komen vaak over de vloer, daar genieten de Boesvelds nog steeds van met volle teugen. Het gezin was voor Heintje altijd al het belangrijkste wat er was. “Ik heb wel wat gewerkt, maar zorgde altijd dat ik thuis was als de kinderen van school kwamen. Laatst heeft één van hen mij gezegd hoe fijn hij het vond dat ik er altijd was. Dat deed me zoveel goed!”
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.