Heidebrand Laag-Soeren geblust

De brandweer rukte woensdagmiddag met groot materieel uit voor een heidebrand bij uitkijkpunt de Elsberg in Laag-Soeren. De brand was snel onder controle, maar in totaal is ongeveer 8 hectare heide afgebrand.

In opdracht van Natuurmonumenten, eigenaar van het gebied, wordt hier al enkele maanden gewerkt. Hierbij worden omgezaagde boompjes ter plekke verbrand. Het terrein is moeilijk begaanbaar, waardoor het afvalhout niet op wagens kan worden afgevoerd. De werklieden hebben zich woensdag echter verkeken op de harde wind en de vlammen sloegen over op de heide.
De brandweer wist de brand in enkele uren te blussen en te voorkomen dat de brand vat kreeg op het bos. In totaal is 8 hectare heide afgebrand. Volgens Natuurmonumenten ging het om een oppervlakkige brand, waarbij de wortels en ander leven in de bodem niet werd aangetast. In deze tijd van het jaar houden weinig dieren zich op de heide op, waardoor ook voor de fauna de schade beperkt bleef. Natuurmonumenten verwacht dat de heide dit voorjaar alweer groen zal kleuren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.