Lions en Roterians overhandigen 25.000 euro aan Tapawingo

EERBEEK – Vier serviceclubs uit Brummen en Eerbeek overhandigden afgelopen zaterdag een cheque van liefst 25.000 euro aan Scoutingclub Tapawingo in Eerbeek.

Het bestaande clubhonk van de scouting dateert uit 1960 en is in slechte staat. Een nieuw clubhuis zou dan ok bijzonder welkom zijn, maar daar is veel geld voor nodig. De scouting heeft zich de afgelopen periode enorm ingespannen om zoveel mogelijk middelen bijeen te krijgen voor hun nieuwe clubhuis, door o.a. lotenverkoop, huis aan huis verkoop van speculaas en een collecte voor Jantje Beton. Verder hebben ze een bijdrage geleverd aan Koninginnedag en de Kanaalfeesten.

Om de scouting bij de realisatie van een nieuw clubhuis te ondersteunen hebben de serviceclubs uit Eerbeek en Brummen de handen ineengeslagen en diverse acties georganiseerd. Alle opbrengsten kwamen ten goede aan de scoutingclub.
Zo heeft Lionsclub Brummen Tapawingo jaren ondersteund door het geven van passend advies. Daarnaast heeft de club de opbrengsten van de Paaswandeltochten voor hen gereserveerd (totaal 10.000 euro). De Rotaryclub uit Eerbeek heeft de opbrengst van haar Lenteloop gekoppeld aan dit goede doel (4.000 euro). Ook Lionsclub Zuid-Oost Veluwe en de Rotaryclub Engelenburg hebben zich het lot van de club aangetrokken. Vorig jaar hebben de vier clubs samen met Tapawingo een nieuwbouwmanifestatie georganiseerd, dat resulteerde in een opbrengst van maar liefst 11.000 euro. De totaalopbrengst komt daarmee op 25.000 euro. Met dit mooie bedrag heeft de club de mogelijkheid om in elk geval de ruwbouw van het nieuwe honk op te starten.

De overhandiging van de cheque vond zaterdag plaats op de locatie van het clubhuis, onder toeziend oog van jonge scouts. Daar werd door Theo de Vries, trekker vanuit de serviceclubs, nogmaals onderstreept dat de vier clubs Tapawingo een warm hart toedragen. Ook sprak hij de hoop uit dat de ruwbouw nu snel gerealiseerd kan worden. Voorzitter van de scouting, Mathijs Fleur, nam de cheque in ontvangst en sprak bijzondere waardering en dank uit voor de donatie van dit mooie bedrag. Daarnaast sprak hij de hoop uit dat de clubs voor de afbouw weer bereid zijn onderdelen op hen te nemen, of acties voor Tapawingo te organiseren. Op dit moment liggen er nog geen concrete plannen, maar het enthousiasme en de inzet van de club is er en met een beetje creativiteit en welwillendheid van derden komt de nieuwbouw steeds een stapje dichterbij.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.