Het rustige dorp moet aantrekkelijker en levendiger

RHEDEN – Het Rhedens Dorpsbelang reikte dinsdag 14 februari de Dorpsvisie van Rheden Rhedens Dorpsgezicht, Rheden gezien door de ogen van de bewoners aan de gemeenteraad en de burgemeester en wethouders van Rheden aan. ‘We zetten hiermee u en ons aan het werk’, vertelde voorzitter van Rhedens Dorpsbelang Chris van Zwam er bij de overhandiging bij.

“De gemeente voert de regie en wij, de bewoners en de verenigingen gaan het werk”, aldus Van Zwam. In het Rhedens Dorpsgezicht staat beschreven hoe de bewoners tegen Rheden aankijken, wat ze koesteren en wat verbeterd kan / moet worden. “Met deze dorpsvisie willen we de politiek zich daar bewust van maken”, aldus de voorzitter.
In totaal zijn er wel vijftig punten waarvan de Rhedenaar vindt dat verbeterd moet worden. “Maar dat kan natuurlijk niet allemaal op de korte termijn gerealiseerd worden”, vertelt de voorzitter. “We hebben tien ideeën geïsoleerd waarvan we ook wel vinden dat deze binnen een jaar, twee of drie jaar gerealiseerd kunnen worden”. Bovenaan staat de realisatie van een nieuw dorpshuis. “Vorig jaar zijn vijftien verenigingen uit de Willem de Zwijgerzaal gejaagd. De meeste hebben wel een nieuw onderdak gevonden voor de korte termijn, maar niet voor de lange termijn. Bovendien zou de bibliotheek er onderdak kunnen vinden”. De gemeente is hiervoor al bezig met een accommodatie-onderzoek. Rhedens Dorpsbelang opperde al een aantal ideeën, zoals de Mauritiusstraat, de voormalige Willem de Zwijgerschool en sportpark de IJsselsingel.
“Rheden is een rustig dorp en dat wordt gekoesterd door alle bewoners”, aldus Van Zwam. “Er is veel te doen, alleen zie je dat niet aan de buitenkant. Het heeft ons verbaasd hoeveel verenigingen er zijn. Rheden heeft veel te bieden en is in die zin niet saai, maar het moet aantrekkelijker en levendiger. Het rustige leven waar men beschermd kan opgroeien, willen de Rhedenaren absoluut behouden”. De voorzitter geeft alle ambtenaren, wethouders en raadsleden de tijd om de dorpsvisie rustig te bekijken, maar wil daarna, met zijn allen aan de slag. Alle ‘verbeterpunten’ zijn terug te vinden op www.rhedensdorpsbelang.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.