Avia tankstation in Dieren wordt BP Express

DIEREN – Theo en Peter Jurrius openden in 1987 hun Ford-garage aan de Imboslaan in Dieren. Daarbij werd ook een onbemand tankstation geopend, zelfs het eerste van Nederland. Jarenlang werd daar het brandstofmerk Avia gevoerd, maar dat maakt binnenkort plaats voor BP. “We hebben het tankstation voor twintig jaar verhuurd aan BP”, vertelt Theo Jurrius. “Vanaf maandag en tot 9 maart is het tankstation gesloten. Dan wordt het omgebouwd tot een hypermodern BP-Express tankstation.”

Dieren is momenteel dé plaats om voordelig te tanken. Sinds de opening van het Tango-tankstation, aan de overzijde van de weg, aan de zelfde rotonde, concurreren beide brandstofleveranciers met enorme kortingen. “We zijn steeds de goedkoopste”, vertelt Jurrius. “Mooi toch! En niet alleen voor de klant, wij varen er zelf ook wel bij. We hebben nog nooit zoveel brandstof gekocht en zoveel klanten aan de pomp gehad. We hadden laatst een topdag van 18.000 liter en verkopen momenteel gemiddeld zo’n 14.500 liter per dag! En we zien door het succes van de pomp het aantal bezoekers aan onze showroom ook steeds verder stijgen. We hebben vorig jaar 125 auto’s méér verkocht”, aldus de Ford-dealer.

De broers vieren dit jaar dat ze 25-jaar dealer zijn van Ford, exclusief voor de gemeenten Rheden en Brummen. Ooit begonnen aan de Ambachtstraat in Dieren en met een vrije pomp, bouwden ze hun bedrijf steeds verder uit. In ’87 verhuisden ze naar de huidige locatie aan de Imboslaan-Kanaalweg, waar ze het onbemande tankstation introduceerden. “Maar wat BP er van gaat maken, wordt weer helemaal het nieuwste van het nieuwste. We gaan van vijf naar elf slangen en elke pomp krijgt een eigen betaalautomaat, waar met alle bankpassen en creditcards betaald kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk te tanken met de speciale BP-kaart.”
Naast de benzine en diesel, zullen ook de olie-producten van Castrol worden verkocht. “Dat zijn de beste smeermiddelen die er te koop zijn. Ford gebruikt eigenlijk niet anders.”

Met de verhuur van hun tankstation aan BP, keert dat merk weer terug in Dieren. “Vroeger was de bij de Sluis in Dieren ook een BP-station”, blikt Theo Jurrius terug. “BP-Express hoort bij het selecte rijtje A-merken en is een echte wereldspeler. Alle Aral-tankstations in Duitsland zijn bijvoorbeeld ook van BP. Klanten kunnen dus verzekerd zijn van eersteklas producten die een dergelijke gigant ook nog eens extra voordelig aan kan bieden. Er zullen dan ook heel wat mensen in Dieren gaan tanken, zo verwachten wij.”

Van maandag 27 februari tot donderdag 8 maart is het tankstation tijdelijk gesloten vanwege de grote ombouw-operatie. Vanaf 9 maart is het BP-Express tankstation geopend voor de klanten. Ford Dealer auto Jurrius is gedurende die periode normaal bereikbaar.

Foto:
Theo en Peter Jurrius voor hun tankstation dat van Avia over gaat op BP – foto: Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.